Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Seriemoordenaars in de Lage Landen

Daders - Doden - Duiding

Specificaties
Paperback, 320 blz. | Nederlands
Just Publishers | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789089758996
Rubricering
Hoofdrubriek : Thrillers en spanning
Just Publishers 1e druk, 2021 9789089758996
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Seriemoordenaars zijn onder ons’, zegt Carlo Schippers van de Nationale Politie. Want dat serial killers alleen maar buiten onze landgrenzen actief zijn is een illusie. Ook hier zijn seriemoordenaars actief die op kwetsbare mensen jagen en hen gewelddadig om het leven brengen. En niet alleen in vroeger tijden. De meest recente seriemoordenaar die hier slachtoffers maakte, is onlangs veroordeeld!

De feiten zijn even gruwelijk als die van beruchte seriemoordenaars in Rusland, Engeland of de Verenigde Staten. Zoals de Nederlandse straatrover Patrick S., het Monster van Spijkenisse, die de ledematen van een van zijn slachtoffers in de schuur bewaarde. Of Blauwbaard kasteelheer Michel Paul Fourniret, die zich van exhibitionist transformeerde tot een uiterst manipulatieve killer die zeven vrouwen verkrachtte en ombracht.

In dit boek beschrijven de auteurs een groot aantal seriemoordenaars uit Nederland en België, onder wie de kinderlokker Gerard Spruit, de hooggeschoolde Thijs H., Marc Dutroux die België in een trauma stortte en Stephan Du Lion, seriemoordenaar uit café Sinatra in het Vlaamse Borgerhout. Over Michel Stockx die gezellig een patatje ging eten met zijn nietsvermoedende slachtoffertje alvorens haar te vermoorden. Of Hans van Zon die nadat hij zijn minnares had omgebracht, seks met haar probeerde te hebben. En over Ludo de Beukelaer, Aalt Mondria, Willem van Eijk en vele anderen.

Schippers & Jans benaderen hun onderwerp vanuit verschillende perspectieven: dader, slachtoffer, familie, politie en justitie. Ze gaan op zoek naar de motieven en beweegredenen van deze gestoorde moordenaars – vrijwel allemaal mannen – , spitten in hun vaak trieste levensgeschiedenis en ploegen vele dossiers door. Het levert zo’n veertig angstaanjagende portretten op. Hun boek is ‘(…) een fascinerend en huiveringwekkend standaardwerk!’

Specificaties

ISBN13:9789089758996
Trefwoorden:true crime
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:21-9-2021

Over Ralph Schippers

Ralph Schippers werkte o.a. voor Het Vaderland, Vrij Nederland en Panorama.

Andere boeken door Ralph Schippers

Over Hieke Wienke Jans

Misdaadjournalist Hieke Wienke Jans publiceert sinds 2017 in Panorama. In 2020 publiceerde ze het goed ontvangen boek Nederlandse Moordwijven.

Andere boeken door Hieke Wienke Jans

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Seriemoordenaars in de Lage Landen