, , , e.a.

Handboek socialezekerheidsrecht

(Belgisch recht)

Specificaties
Gebonden, 744 blz. | Nederlands
Intersentia | 10e druk, 2020
ISBN13: 9789400011588
Intersentia 10e druk, 2020 9789400011588
Dit product is niet leverbaar

Samenvatting

De tiende editie van dit toonaangevende handboek ontleedt de beginselen van het volledige Belgische socialezekerheidsrecht, rekening houdende met de talrijke wijzigingen naar aanleiding van de zesde staatshervorming. De auteurs hebben bewust vermeden te zeer in detail te treden: het zijn de hoofdlijnen, de algemene beginselen die hier duidelijk in kaart worden gebracht. Zowel de specialist als degene die occasioneel met deze materie te maken heeft, vindt in dit boek een onmisbaar overzicht van het vigerende recht. Door de doordachte opbouw en de uitgebreide lijst van trefwoorden vindt u gemakkelijk het antwoord op uw vragen en dringt u snel door tot de kern van de zaak.

De goede en evenwichtige selectie van verwijzingen naar de belangrijkste rechtspraak en rechtsleer maken van dit boek de ideale basis voor doelgericht opzoekingswerk.

Het Handboek socialezekerheidsrecht is dan ook hét basiswerk over het socialezekerheidsrecht. In dit werk krijgt u naast oplossingen voor socialezekerheidsproblemen ook een duidelijk inzicht in de historische ontwikkelingen, de structuur en het achterliggende gedachtegoed van de sociale zekerheid.

Specificaties

ISBN13:9789400011588
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:744
Uitgever:Intersentia
Druk:10
Verschijningsdatum:27-2-2020

Over Jef Van Langendonck

Jef Van Langendonck is emeritus hoogleraar socialezekerheidsrecht aan de KU Leuven (1978-2006). In 1964 behaalde hij het doctoraat in de rechten “magna cum laude”, na zijn studies gecombineerd te hebben met het baccalaureaat in de filosofie en een mastertitel in de economie daarna. Zijn aggregaat voor het hoger onderwijs in de Rechtsgeleerdheid bekwam hij in juni 1971, op een proefschrift over de “harmonisatie van de gezondheidszorg in de Europese Gemeenschap”, en na een openbare les over de “negatieve inkomstenbelasting”. Van 1976 tot 1994 was Jef Van Langendonck secretaris-generaal van het European Institute of Sociale Security, en jarenlang was hij lesgever, eerst in het Erasmusprogramma on Social Security in the European Community en daarna in het European Master of Social Security Program. Hij was bijna veertig jaar lang directeur van het Instituut voor Sociaal Recht van de KU Leuven.

Andere boeken door Jef Van Langendonck

Over Yves Stevens

Yves Stevens is gespecialiseerd in het sociaal- en pensioenrecht. Als professor sociaal recht aan de KU Leuven verzorgt hij colleges die verband houden met het socialezekerheidsrecht, het arbeidsrecht, de aanvullende sociale verzekeringen en de juridische aspecten van HRM. Vanuit sociaalrechtelijk oogpunt volgt hij de Belgische en internationale evoluties. Zo heeft hij wereldwijde onderzoekservaring met onderzoeksopdrachten in onder meer Australië, Japan, Verenigde Staten, Bulgarije, Griekenland, Italië, Spanje, Finland, Frankrijk en Nederland. Binnen de KU Leuven is hij directeur post-academische vorming aan de faculteit rechtsgeleerdheid en is hij coördinator van de bijzondere leergang pensioenrecht

Andere boeken door Yves Stevens

Inhoudsopgave

Deel I. Inleiding, afbakening en methodologie
I. Inleiding (p. 1)
II. Onderzoeksopzet: een empirisch juridisch onderzoek (p. 21)
III. Conclusie (p. 37)

Deel II. De bewijsbeoordeling van verdachtenverklaringen vanuit theoretisch perspectief
I. De bewijsbeslissing in strafzaken: op zoek naar een algemeen raamwerk (p. 39)
II. De bewijsbeoordeling van verdachtenverklaringen in strafzaken (p. 91)

Deel III. Hoe beoordelen strafrechters verdachtenverklaringen?
Een empirisch onderzoek (p. 317)
I. De rechterlijke beoordeling van het bewijs in strafzaken: een schuldgerichte benadering van de bewijsbeslissing (p. 321)
II. De beoordeling van verdachtenverklaringen door strafrechters (p. 337)
III. De rechterlijke beoordeling van verdachtenverklaringen: een geïntegreerde analyse (p. 459)

Deel IV. Conclusie en aanbevelingen
I. Conclusie (p. 511)
II. Aanbevelingen (p. 523)

Bibliografie (p. 557)
Trefwoordenregister (p. 643)

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek socialezekerheidsrecht