Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Mindful2Work Werkboek

Effectieve anti-stress training met mindfulness, yoga en sport

Specificaties
Paperback, 128 blz. | Nederlands
Lannoo | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789401441575
Rubricering
Hoofdrubriek : Psychologie
Juridisch :
Lannoo 1e druk, 2018 9789401441575
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Minder werkstress met effectieve nieuwe training

Heb je wel eens het gevoel dat het werk je boven het hoofd groeit? Heb je last van verminderde concentratie, sombere gevoelens, vergeetachtigheid, weinig motivatie, pijn in je nek, schouders of rug, slapeloosheid of piekeren? Stress komt veel voor bij werknemers en de gevolgen kunnen schadelijk zijn voor het lichamelijk en psychisch functioneren.

Met het 'Mindful2Work-werkboek' leer je in zes weken hoe je de stress op het werk en in je persoonlijk leven beter het hoofd kunt bieden en hoe je je meer in balans kunt voelen. In dit praktisch toepasbare en aansprekend vormgegeven werkboek worden mindfulness-meditaties, yoga en actief buiten bewegen geïntegreerd. Je kunt oefenen met mindfulnessvaardigheden, je leert mindful om te gaan met stress en moeilijkheden en goed voor jezelf te zorgen. De bewegings- en yoga-oefeningen staan stap voor stap beschreven en zijn geïllustreerd met mooie kleurenfoto's. Ingesproken meditaties zijn gratis te downloaden via een code in het boek.

'Het actief bewegen-gedeelte maakt je los, zowel fysiek als geestelijk, zodat je uit je stramien bent, en dat is een prima gevoel. En als je dat gedaan hebt, dan ga je met yoga op een andere manier lichamelijk verder, om dan vervolgens te eindigen met de mindfulness-meditaties. Het is een hele mooie flow.'

Het Mindful2Work-programma is bij UvA minds en UvA minds You ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Naast het 'Mindful2Work werkboek' is er ook een 'Mindful2Work-handleiding' voor trainers. Hierin kunnen trainers het complete Mindful2Work-programma en de theoretische en wetenschappelijke onderbouwing vinden.

'Ik voel me nu, na de training, niet meer als een soort wildwaterbaan die van het begin van de dag of week naar het eind van de dag of week dendert, maar ik bestuur nu mijn bootje zelf en leg af en toe even aan.'

Specificaties

ISBN13:9789401441575
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:Lannoo
Druk:1
Verschijningsdatum:3-4-2018
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Over Esther de Bruin

Dr. Esther I. de Bruin is universitair hoofddocent en gezondheidszorgpsycholoog bij de Universiteit van Amsterdam en het behandelcentrum UvA minds.

Andere boeken door Esther de Bruin

Over Susan Bögels

Prof. Dr. Susan M. Bögels is klinisch psycholoog, psychotherapeut, mindfulnesstrainer en supervisor VCGt. Ze is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en initiatiefnemer en directeur van UvA minds, behandelcentrum voorouder en kind.

Andere boeken door Susan Bögels

Over Anne Formsma

Anne R. Formsma Msc is psycholoog, stress specialist en mindfulnesstrainer bij Anne Formsma.

Andere boeken door Anne Formsma

Inhoudsopgave

Voorwoord
Achtergrondinformatie bewust actief bewegen, yoga en mindfulness

Week 1: Van de automatische piloot naar aandachtig zijn
Week 2: Het lichaam ervaren
Week 3: Ademhalen
Week 4: Stress
Week 5: Omgaan met moeilijkheden
Week 6: Zorgen voor onszelf
Terugbijeenkomst: Op eigen benen

Literatuur
Opmerkingen en verantwoording door de auteurs
Over de auteurs

Bijlagen
1: Bewust actief bewegen oefeningen Mindful2Work
2: Yogahoudingen Mindful2Work

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mindful2Work Werkboek