Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Taken en bevoegdheden van de gemeente

Specificaties
E-book, 4 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Boom Juridische Uitgevers | 2e druk, 2013
ISBN13: 9789460947247
Rubricering
Juridisch : Staatsrecht
Boom Juridische Uitgevers Epub met watermerkbeveiliging 2e druk, 2013 9789460947247
Onderdeel van serie Bronnenboek
Direct te downloaden

Samenvatting

Wat doet de gemeente eigenlijk en waar bemoeit de gemeente zich mee? Wat zijn haar taken en bevoegdheden? Met wie werkt ze samen? Welke regelgeving en welke procedures zijn van toepassing? Dat zijn de vragen waarop dit inleidende boek een antwoord geeft.

In elf hoofdstukken behandelt dit boek de verschillende beleidsterreinen waarvoor de gemeente verantwoordelijk en bevoegd is. Denk aan Welzijn, Sociale zaken, Ruimtelijke ordening en Openbare orde en veiligheid. Deze tweede druk is volledig geactualiseerd tot en met januari 2013.
Nieuwe onderdelen zijn een paragraaf over gemeentelijke belastingen en een over de Drank- en Horecawet. En als extra is hoofdstuk 12 over het thema integriteit toegevoegd. In een opleiding voor medewerkers Openbaar bestuur mag dit hoogst actuele thema niet ontbreken.

Taken en bevoegdheden van de gemeente is bedoeld voor het juridisch onderwijs binnen de opleiding Administratief-juridisch medewerker Openbaar bestuur, mbo, niveau 4. Daarnaast is het boek goed te gebruiken binnen andere bestuursopleidingen en interessant voor iedereen die meer wil weten over het werk van de gemeente. Bijvoorbeeld voor de duizenden kandidaat-raadsleden en -wethouders bij de aanstaande raadsverkiezingen van maart 2014.

Specificaties

ISBN13:9789460947247
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:4
Druk:2
Verschijningsdatum:21-6-2013
Hoofdrubriek:Staatsrecht

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taken en bevoegdheden van de gemeente