Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

De Eerste Kamer

De andere kant van het Binnenhof: Toen Nu Straks

Specificaties
Paperback, 149 blz. | Nederlands
Uitgeverij Aspekt | 1e druk, 2011
ISBN13: 9789461530516
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch :
Uitgeverij Aspekt 1e druk, 2011 9789461530516
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Wie ‘Het Binnenhof’ zegt, denkt aan de Tweede Kamer, het brandpunt van de Nederlandse politiek. Maar het Binnenhof heeft ook nog een andere kant. Daar zetelt de Eerste Kamer. Deftig en bedaagd en vaak onbekend bij het grote publiek. Maar onbekend betekent zeker niet onbelangrijk. Integendeel. De 75 senatoren van de Eerste Kamer kunnen elke wet die door de Tweede Kamer is aangenomen, alsnog afstemmen. Meestal doen ze dat niet. Soms wel. En nu de politieke verhoudingen snel veranderen in ons land, neemt ook de rol en invloed van de Eerste Kamer toe. Minister-president Rutte maakt zich grote zorgen. Zijn kabinet heeft nu geen meerderheid in de senaat. Als dat na de komende verkiezingen van 2 maart zo blijft, komt zijn regering wellicht in zwaar weer. Alle reden om meer te weten te komen over deze andere kant van het Binnenhof.

Dit boek is daar heel geschikt voor. Insiders vertellen waar de Eerste Kamer vandaan komt en mogelijk naartoe gaat. En welke wetten het niet of maar net haalden in het recente verleden. En hoe de Eerste Kamer soms doet wat de Tweede Kamer niet durft. Een boek ook met verrassende voorstellen over de toekomst van Senaat en Staten-Generaal.

Specificaties

ISBN13:9789461530516
Trefwoorden:geschiedenis, politiek
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:149
Druk:1
Verschijningsdatum:1-1-2011

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Over Harmen Binnema

Harmen Binnema is universitair docent Bestuur en Beleid aan de Universiteit Utrecht en publiceerde over burgerparticipatie, democratische vernieuwing en lokale politiek.

Andere boeken door Harmen Binnema

Over Bert van den Braak

B.H. van den Braak (1958) is historicus en als senior onderzoeker verbonden aan het Parlementair Documentatie Centrum van de Universiteit Leiden en het Montesquieu Instituut, en is tevens beheerder van de website Parlement & Politiek. In 1998 is hij gepromoveerd op een proefschrift over de ontwikkelingsgeschiedenis van de Eerste Kamer vanaf haar instelling in 1815.

Andere boeken door Bert van den Braak

Over Hans Engels

Prof.mr. J.W.M. Engels is bijzonder hoogleraar Afdeling Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden en universitair hoofddocent bij de sectie staatsrecht van de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Hans Engels

Over Ronald van Raak

Ronald van Raak (1969) is historicus en filosoof. Hij schreef verschillende boeken en essaybundels. In 2003 werd Van Raak lid van de Eerste Kamer voor de SP, sinds 2006 is hij lid van de Tweede Kamer. Daarnaast is hij lid van het partijbestuur en voorzitter van het Wetenschappelijk Bureau van de SP.

Andere boeken door Ronald van Raak

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Eerste Kamer