Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

OR & privacy

AVG en andere privacy-onderwerpen

Specificaties
Paperback, blz. | Nederlands
VMN Media | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789462156029
VMN Media 1e druk, 2018 9789462156029
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), ook wel de Privacyverordening genoemd, vormt in alle lidstaten van de Europese Unie de basis met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens. De AVG vervangt vanaf 25 mei 2018 in Nederland de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en in Europa de zogenaamde Privacyrichtlijn. Naast deze speciale wetgeving over persoonsgegevens, wordt de privacy van personen onder meer beschermd door het goed werkgeverschap, het strafrecht en vormt het één van de aandachtspunten voor de ondernemingsraad.

In dit boek wordt ingegaan op de werking van de AVG en de relatie daarvan met de werkvloer, het werkveld van de ondernemingsraad.

In hoofdstuk 2 wordt allereerst specifiek ingegaan op de rechten en plichten van de AVG. Vervolgens wordt in hoofdstuk 3 de (juridische) positie van de ondernemingsraad behandeld. Hoofdstuk 4 behandelt de (juridische) positie van de individuele werknemer. In hoofdstuk 5 komt de rol van de ondernemingsraad aan bod. Best practices worden in hoofdstuk 6 besproken. Het boek wordt afgesloten met twee bij lagen: een schematisch overzicht en de wettekst van de AVG.

Specificaties

ISBN13:9789462156029
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:1-6-2018
Hoofdrubriek:Bestuursrecht
ISSN:

Over Steven Jellinghaus

Dr.mr. Steven Jellinghaus (1969) is advocaat-partner en register-mediator verbonden aan De Voort Advocaten & Mediators te Tilburg. Aldaar richt zijn praktijk zich op de collectieve aspecten van het arbeidsrecht en het sportrecht. Tevens is hij als universitair docent verbonden aan het departement sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg. In 2003 is hij daar gepromoveerd op het onderwerp harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder na fusie en overname. Hij heeft vele publicaties op zijn naam en verzorgt regelmatig post-academisch onderwijs.

Andere boeken door Steven Jellinghaus

Over Rob Latten

Rob Latten heeft o.a. bedrijfskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en daarna een master met specialisatie Controlling afgerond. In zijn carrière staan veranderprojecten centraal. Hij is als organisatieadviseur werkzaam bij DeVerandermotOR. Zijn belangrijkste werkzaamheden zijn het trainen en adviseren van medezeggenschapsorganen bij onder andere fusies en reorganisaties. Zijn specialisaties liggen op het gebied van strategische en financiële analyses. Hij heeft zitting in een Raad van Toezicht en is werkzaam als docent op de Hogeschool Rotterdam. Rob heeft diverse publicaties, artikelen en boeken op zijn naam staan gericht op het thema financiën en duurzaam inzetbaarheid. Het meest bekend is “Ondernemingsraad voor dummies”.

Andere boeken door Rob Latten

Over Lieke van den Eijnden

Mr. Lieke van den Eijnden (1988) is sinds 2011 als advocaat werkzaam bij De Voort Advocaten & Mediators te Tilburg. Naast het medezeggenschapsrecht richt zij zich op het (individuele en collectieve) arbeidsrecht en het privacyrecht. Daarnaast schrijft ze regelmatig mee aan artikelen en boeken.

Andere boeken door Lieke van den Eijnden

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
3. De (juridische) positie van de ondernemingsraad
4. De (juridische) positie van de individuele werknemer
5. De rol van de ondernemingsraad
6. Best practices

Bijlage 1 Schematisch overzicht AVG
Bijlage 2 Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Over de auteurs
Bronnen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR & privacy