Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kleuren van de kameleon

Een verkennend onderzoek naar de betrokkenheid van politieambtenaren bij eerconflicten

Specificaties
Paperback, 142 blz. | Nederlands
Boom Juridische Uitgevers | 1e druk, 2014
ISBN13: 9789462360334
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Boom Juridische Uitgevers 1e druk, 2014 9789462360334
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

In het leven bekleden mensen verschillende sociale posities: zo zijn ze bijvoorbeeld lid van een familie, daarnaast werknemer en in hun vrije tijd actief bij een sportvereniging. Bij elk van die posities horen verschillende rollen, dat wil zeggen ideeën wat betreft verwacht en correct gedrag. Die diverse posities en bijbehorende rollen geven kleur en diepte aan het leven: een mensenleven is wat dat betreft net zo bont als het opvallende lijf van een kameleon.

Een mens is immers meer dan 'de zoon of de dochter van' en het bestaan wordt eenzijdig als de persoonlijke identiteit staat of valt met het uit oefenen van een baan of een hobby. Maar een gevarieerd leven waarin mensen tal van posities innemen, genereert ook spanning, omdat verwachtingen ten aanzien van gewenst gedrag bij verschillende rollen enigszins kunnen schuren of zelfs met elkaar in tegenspraak zijn. Zo kan een individu in de knel komen omdat bijvoorbeeld opvattingen over loyaliteit in de eigen familie haaks staan op de toewijding en oprechtheid waarop zijn of haar werkgever rekent.

Over dit soort dilemma's gaat dit boek. Het centrale thema is toegespitst op de betrokkenheid van politieambtenaren bij eerzaken. Met betrokkenheid wordt hier niet de inzet van politieambtenaren bedoeld in het kader van opsporing of handhaving bij dergelijke vormen van geweld. Hier gaat het om gebeurtenissen in het privéleven of incidenten op het werk, die ertoe leiden dat een politieambtenaar zelf als verdachte, slachtoffer of op een andere manier in een eerconflict betrokken raakt.

Specificaties

ISBN13:9789462360334
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:142
Druk:1
Verschijningsdatum:13-7-2017
ISSN:

Over Janine Janssen

Janine Janssen is van huis uit cultureel antropoloog en criminoloog. Zij is als hoofd onderzoek verbonden aan het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld van de nationale politie. Verder is zij lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool en bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit. Als politieambtenaar, lector en bijzonder hoogleraar heeft zij een bijzonder zit op de relatie tussen wetenschap en inzet daarvan voor, door en met professionals in de veiligheidszorg.

Andere boeken door Janine Janssen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleuren van de kameleon