Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Het Nederlandse zorgstelsel in een notendop

Specificaties
E-book, 123 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Boom | 2e druk, 2014
ISBN13: 9789462760257
Rubricering
Juridisch :
Boom Epub met watermerkbeveiliging 2e druk, 2014 9789462760257
Direct te downloaden

Samenvatting

Wie wil begrijpen hoe het Nederlandse zorgstelsel functioneert en op zoek gaat naar informatie, dreigt er al snel in te verdrinken. Waar te beginnen? Dat geldt ook voor de regels die op de zorg van toepassing zijn. Talloze wettelijke regelingen lijken over elkaar heen te buitelen. Hoe vinden we daarin onze weg?

Dit boek beschrijft kort en krachtig de regels die samen het functioneren van het Nederlandse zorgstelsel bepalen. Het is geschreven voor iedereen die bij wijze van eerste kennismaking snel wil weten hoe het systeem in elkaar zit en zijn plaats daarin wil bepalen. Het is vooral nuttig voor aanstaande en beginnende professionals (medische en paramedische beroepen) en ondernemers in de zorg, maar ook voor patiënten en verzekeraars. Het is ook zeer geschikt om in het hoger onderwijs te gebruiken. De lezer leert te begrijpen hoe het zorgstelsel in elkaar zit en wat de kansen, mogelijkheden, grenzen en beperkingen zijn.

Specificaties

ISBN13:9789462760257
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:123
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:18-12-2014
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Over Arjen van Rijn

Arjen van Rijn is advocaat-partner bij De Clercq in Leiden en Den Haag. Tot 2012 was hij partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag. Hij is teamleider Bestuursrecht en houdt zich binnen het brede gebied van de zorgsector onder meer bezig met de rol van het publieke belang in de zorg, jeugdzorg, geneesmiddelenrecht, de marktpositie van zorgaanbieders en governance. Arjen van Rijn is tevens buitengewoon hoogleraar Staatsrecht en staatkundige vernieuwing aan de University of Curaçao (voorheen de Universiteit van de Nederlandse Antillen).

Andere boeken door Arjen van Rijn

Over Chris van Balen

Chris van Balen is advocaat bij LEXSIGMA Healthcare in Amsterdam. Hij is vanaf het begin van zijn loopbaan betrokken bij de wereld van de gezondheidszorg. Financiering, contractering en vergoeding van zorg vormen de ruggengraat van zijn werkzaamheden. Zo assisteert hij zorgaanbieders bij zorginkoop, materiële controles door zorgverzekeraars en contacten met toezichthouders in de zorg. Verder adviseert Chris van Balen zorgaanbieders bij het opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden, tegen de achtergrond van veranderende financierings- en bekostigingsstructuren. Tot slot houdt hij zich bezig met privacy en informatie-uitwisseling in de zorg en met fundamentele onderwerpen als de vrije artsenkeuze.

Andere boeken door Chris van Balen

Over Corine Schutrops

Corine Schutrops is advocaat bij ScheerSanders Advocaten in Den Haag. In haar praktijk legt zij zich toe op het gezondheidsrecht. Corine Schutrops treedt op voor zowel patiënten als individuele beroepsbeoefenaren in tucht- en aansprakelijkheidszaken. Tevens adviseert zij zorgaanbieders over uiteenlopende vraagstukken, onder andere op het gebied van overheidsregulering, samenwerkingsverbanden en contracten. Corine Schutrops is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht.

Andere boeken door Corine Schutrops

Over Elize Michels

Elize Michels is werkzaam als jurist bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Zij adviseert beleidsmedewerkers over de juridische aspecten van de bekostiging van de zorg. Daarvoor heeft zij twee jaar gewerkt als support lawyer bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn op de sectie gezondheidszorg. Naast haar werk bij de NZa is zij redactiemedewerker van de tijdschriften Gezondheidszorg Jurisprudentie en het Tijdschrift Zorg en Recht in Praktijk.

Andere boeken door Elize Michels

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De fundamenten van het zorgstelsel
3. De structuren in de zorg
4. De aanspraak op zorg
5. De financiering van de zorg
6. De zorgaanbieders
7. De zorgverzekeraars
8. De zorgvragers
9. Medicijnen en zo
10. Ondernemen in de zorg
11. Checklist voor zorgondernemers
12. Leeswijzer

Verantwoording
Over de auteur
Register

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Nederlandse zorgstelsel in een notendop