Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Symbiose en autonomie

Een weg uit symbiosetrauma en destructieve afhankelijkheid

Specificaties
Paperback, 320 blz. | NL
Uitgeverij Mens! | e druk, 2020
ISBN13: 9789463160186
Rubricering
Hoofdrubriek : Psychologie
Juridisch :
Uitgeverij Mens! e druk, 2020 9789463160186
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Mensen kennen zowel het verlangen naar nabijheid als het verlangen naar afgrenzing. Deze vitale symbiotische behoeften worden in de vroegste kindertijd door ouders vaak niet bevredigd. De hechting aan de moeder kan dan tot een symbiosetrauma bij het kind leiden. De verstrikkingen die daaruit op zielsniveau ontstaan, ziet Franz Ruppert als bron van de meeste relatieproblemen, als begin van verslavingsgedrag, angsten, depressies en zelfs van schizofrenie.

Aan de hand van talrijke voorbeelden uit de praktijk laat hij zien hoe symbiosetrauma herkend en behandeld kan worden. De door hem nieuw ontwikkelde werkwijze met traumaopstellingen heeft zich daarbij als bijzonder effectief bewezen.

Dr. Franz Ruppert is docent psychologie aan de Katholische Stiftungshochschule in München en is werkzaam als vrijgevestigd psychotherapeut. De door hem ontwikkelde identiteitgeoriënteerde psychotraumatheorie en -therapie (IoPT) geniet internationale bekendheid. Hij geeft seminars over de gehele wereld, waaronder jaarlijks in Nederland en België. Zijn talrijke boeken over psychotrauma zijn in vele talen vertaald.

Specificaties

ISBN13:9789463160186
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Uitgever:Uitgeverij Mens!
Verschijningsdatum:28-1-2020
Hoofdrubriek:Psychologie

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Symbiose en autonomie