Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek PowerShell - Vlot gebruiken

Specificaties
Paperback, 332 blz. | Nederlands
Van Duuren Media | 3e druk, 2024
ISBN13: 9789463563574
Rubricering
Hoofdrubriek : Computer en informatica
Van Duuren Media 3e druk, 2024 9789463563574
Onderdeel van serie Handboek
Nog niet verschenen, verwacht op 29‑08‑2024
39,99

Samenvatting

In deze geactualiseerde editie van het Handboek Powershell leer je hoe je zowel Windows PowerShell 5.1 als de nieuwste versie, PowerShell 7.5, kunt gebruiken voor diverse automatiseringstaken en systeembeheer. Je krijgt gedetailleerde Nederlandstalige uitleg om PowerShell-instructies te begrijpen, wijzigen en toepassen, waardoor je snel de benodigde kennis en vaardigheden opdoet. Daarnaast maak je gebruik van de PowerShell Integrated Scripting Environment (ISE) en Visual Studio Code als Integrated Development Environments (IDE’s). Met deze tools kun je complexe en uitgebreide instructies, scripts en modules creëren.

Het boek behandelt ook het toepassen van PowerShell op Linux-distributies zoals Debian en Red Hat, en de integratie met Microsoft 365 via Microsoft Graph Je leert hoe je remote verbindingen opzet over verschillende besturingssystemen heen, wat essentieel is voor efficiënt cross-platform beheer. Een ander belangrijk aspect is het gebruik van de Command Line Interface (CLI) om een Windows-domein aan te sturen en verbinding te maken met een Microsoft 365-tenant (Azure). Dit is cruciaal voor het beheer van moderne hybride cloudomgevingen.

Verder wordt je kennis uitgebreid met de bouwstenen van PowerShell die nodig zijn om zelf cmdlets en modules aan te maken. Dit stelt je in staat om jouw automatiseringsmogelijkheden verder te vergroten en aan te passen aan je specifieke behoeften.Tot slot biedt het boek een uitgebreid onderdeel met diverse extra’s waarin PowerShell wordt gebruikt. Hierdoor leer je het maximale uit deze krachtige scripttaal te halen.

> Voor zowel Windows- als Linux-distributies zoals Debian en Red Hat.
> Inclusief het opzetten van remote verbindingen voor efficiënt cross-platformbeheer.
> Helpt bij het optimaal stroomlijnen van IT-beheer en workflows, met behulp van PowerShell ISE en Visual Studio Code als IDE’s.

Specificaties

ISBN13:9789463563574
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:332
Druk:3
Verschijningsdatum:29-8-2024
ISSN:
Serie:Handboek

Over Frederik Vanhoo

Frederik Vanhoo is docent en geeft onder andere binnen HOGENT een semesteronderdeel PowerShell in de opleiding systeem- en netwerkbeheer. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het beheren van diverse netwerken.

Andere boeken door Frederik Vanhoo

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek PowerShell - Vlot gebruiken