Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd

Specificaties
E-book, 200 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Pelckmans | e druk, 2022
ISBN13: 9789464019759
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch :
Pelckmans Epub met watermerkbeveiliging e druk, 2022 9789464019759
Direct te downloaden

Samenvatting

Na veertig jaar vlees, zuivel en vis werd journalist Sofie Mulders eind 2019 in een klap veganist. Waarom ze die beslissing nam, vertelt ze in dit boek. Ze neemt u mee op een tocht door de veehouderij en legt uit welk leven landbouwdieren moeten leiden voor we een stuk kaas of biefstuk op ons bord zien liggen.

Feiten en wetenschappelijke inzichten zijn daarbij haar leidraad. Ze spreekt met boeren, dierenartsen, slachthuismedewerkers, biologen en andere wetenschappers. Ze komt duistere zaken te weten, ontdekt hoe de waarheid niet altijd de beste vriend is van de vee-industrie, en hoe we als consument voortdurend om de tuin worden geleid.

Naast de veehouderij onderzoekt Sofie Mulders ook zichzelf. Hoe hard verandert je leven als je een veganist bent? Wat moet je eten? Is het wel gezond? Nooit meer kaas, dat is toch niet te doen? Zit vlees eten niet in de genen van de mens? Hoeveel zin heeft het om veganist te zijn als je tot een piepkleine minderheid behoort? Maakt het iets uit voor het klimaat? En zijn veganisten toch niet ietwat fanatiek?

Op deze en nog andere vragen zoekt ze gefundeerde antwoorden. De evolutieleer van Charles Darwin speelt een belangrijke rol in dit boek. Mensen als Richard Dawkins, Jeremy Bentham en Arthur Schopenhauer komen ook even langs. Nu u nog.

Specificaties

ISBN13:9789464019759
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Pelckmans
Verschijningsdatum:4-11-2022

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd