Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Werken met de Wabo en omgevingsvergunning

Praktische uitleg van de wet met verhelderende jurisprudentie

Specificaties
Paperback, 272 blz. | Nederlands
Berghauser Pont Publishing | 1e druk, 2014
ISBN13: 9789491930058
Rubricering
Jongbloed : Omgevingsrecht
Berghauser Pont Publishing 1e druk, 2014 9789491930058
Onderdeel van serie Werken met ...
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

'Werken met de Wabo en omgevingsvergunning' biedt een praktische uitleg van de wet met daarbij verhelderende jurisprudentie, voor ieder die met de Wabo te maken heeft.

Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in werking getreden. Kern van de Wabo is de omgevingsvergunning. Die is nodig voor het uitvoeren van een project dat bestaat uit een of meer activiteiten, zoals het bouwen van een huis, het oprichten van een milieu-inrichting en het kappen van een boom. Ook het afwijken van een bestemmingsplan wordt als activiteit gezien. Werken met de Wabo en omgevingsvergunnning geeft een helder inzicht in de wet. Hierbij worden de hoofdstukken van de wet gevolgd. De Wabo bevat de hoofdlijnen, die worden uitgewerkt in het Besluit omgevingsrecht (Bor) en de ministeriële Regeling omgevingsrecht (Mor).

Inmiddels heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zich al regelmatig over de Wabo gebogen. Dat heeft een schat aan jurisprudentie opgeleverd. Relevante uitspraken die kunnen bijdragen aan een goed begrip van de wet, zijn opgenomen in dit boek. Daarin worden vragen beantwoord als: wie is belanghebbende bij een omgevingsvergunning? Wie kan beroep aantekenen? Wat is onlosmakelijke samenhang? Wat wordt onder bouwen verstaan?

Specificaties

ISBN13:9789491930058
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:12-9-2014
ISSN:
Jongbloed:Omgevingsrecht

Over Jan van den Broek

Jan van den Broek bezocht Gymnasium Bernrode te Heeswijk-Dinther, studeerde rechten aan de Radbouduniversiteit en promoveerde in Maastricht op het onderwerp Bundeling van omgevingsrecht. Hij is senior legal counsel bij VNO-NCW en MKB -Nederland in Den Haag, rechter in de rechtbank Oost-Brabant, redactievoorzitter van het Tijdschrift voor Milieu en Recht, hoofddocent omgevingsrecht en sustainability bij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen (SBB), docent bij het Studiecentrum rechtspleging (SSR) en fellow bij het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability.

Andere boeken door Jan van den Broek

Inhoudsopgave

1 Begrippen
2 De omgevingsvergunning
3 Voorbereidingsprocedures
4 Financiële bepalingen
5 Bestuursrechtelijke handhaving
6 Inwerkingtreding beschikkingen en rechtsbescherming
7 Verdere bepalingen in de Wabo
8 Overgangs- en slotbepalingen in de Wabo
9 Overgangsrecht in de Invoeringswet Wabo

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken met de Wabo en omgevingsvergunning