Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Serie Tekst & Toelichting AmvB's Omgevingswet

Het Omgevingsbesluit, Het Besluit kwaliteit leefomgeving, Het Besluit activiteiten leefomgeving, Het Besluit bouwwerken leefomgeving

Specificaties
Paperback, 2530 blz. | Nederlands
Berghauser Pont Publishing | 1e druk, 2017
ISBN13: 9789491930836
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : Omgevingsrecht
Berghauser Pont Publishing 1e druk, 2017 9789491930836
Onderdeel van serie Tekst en Toelichting Omgevingswet
Niet leverbaar.

Samenvatting

De serie 'Tekst & Toelichting AmvB's Omgevingswet' bevat de tekst en een artikelsgewijze toelichting op de vier AMvB's van de Omgevingwet; het Omgevingsbesluit (Ob), het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl), het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl), die in 2019 in werking zullen treden samen met de Omgevingswet. Daarnaast is er per hoofdstuk ook een korte inleiding met belangrijkste wetenswaardigheden opgenomen.

- Het Omgevingsbesluit bevat de algemene en procedurele bepalingen voor de uitwerking van de instrumenten van de Omgevingswet die van belang zijn voor overheden, bedrijven en burgers.
- Het Besluit kwaliteit leefomgeving richt zich tot bestuursorganen en bevat de inhoudelijke normen voor de bestuurlijke taakuitoefening en besluitvorming.
- Het Besluit activiteiten leefomgeving bepaalt over welke activiteiten in de fysieke leefomgeving door het Rijk regels worden gesteld en wat daarbij de verhouding is tussen algemene rijksregels en vergunningplichten.
- Het Besluit bouwwerken leefomgeving bevat samen met het Besluit activiteiten leefomgeving de algemene regels waaraan burgers en bedrijven zich moeten houden als ze bepaalde activiteiten uitvoeren in de fysieke leefomgeving.

De serie bestaat uit vier boeken, voor elk van de AMvB's een, waarvoor niet alleen een artikelsgewijze toelichting en een korte inleiding met belangrijkste wetenswaardigheden is opgenomen, maar ook is voorzien in verhelderende overzichten en bijlagen en een uitgebreid trefwoordenregister, dat ook verwijst naar de Omgevingswet en de andere AMvB’s. De vier boeken zijn ook los verkrijgbaar.

Met deze uitgaves kunnen overheden, bedrijven, organisaties, burgers, rechters, wetenschappers en studenten zich voorbereiden op de implementatie van het nieuwe omgevingsrecht.

Zodra wet en de AMvB’s in het Staatsblad staan, volgt een actualisatie met track records. Op deze wijze kan de gebruiker die nu kennis neemt van de Omgevingswet en de ontwerp-AMvB’s straks in korte tijd bekend raken met de definitieve versies.

Specificaties

ISBN13:9789491930836
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:2530
Druk:1
Verschijningsdatum:27-2-2017
ISSN:
Jongbloed:Omgevingsrecht

Over Jan van den Broek

Jan van den Broek bezocht Gymnasium Bernrode te Heeswijk-Dinther, studeerde rechten aan de Radbouduniversiteit en promoveerde in Maastricht op het onderwerp Bundeling van omgevingsrecht. Hij is senior legal counsel bij VNO-NCW en MKB -Nederland in Den Haag, rechter in de rechtbank Oost-Brabant, redactievoorzitter van het Tijdschrift voor Milieu en Recht, hoofddocent omgevingsrecht en sustainability bij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen (SBB), docent bij het Studiecentrum rechtspleging (SSR) en fellow bij het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability.

Andere boeken door Jan van den Broek

Inhoudsopgave

Geen inhoudsopgave beschikbaar

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Serie Tekst & Toelichting AmvB's Omgevingswet