Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onze revolutie

Een toekomst om in te geloven

Specificaties
Paperback, 400 blz. | Nederlands
Starfish Books | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789492734013
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch : Mens en maatschappij
Starfish Books 1e druk, 2018 9789492734013
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In het eerste deel van 'Onze revolutie' beschrijft Bernie Sanders hoe hij er in april 2015 toe is gekomen zich kandidaat te stellen voor de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Aanvankelijk nam niemand zijn kandidatuur serieus, maar gaandeweg wist hij met zijn grassroots-campagne steeds meer enthousiasme op te wekken bij zijn landgenoten. Toen hij tegen alle verwachtingen in op 9 februari 2016 de voorverkiezingen in New Hampshire won van Hillary Clinton, was hij vervolgens in staat zijn campagne vol te houden tot vlak vóór de Democratische Conventie in Philadelphia op 25 juli 2016.

In het tweede deel van het boek schetst Sanders zijn ideeën voor de toekomst van de Verenigde Staten. In tien hoofdstukken (in deze Nederlandse editie teruggebracht tot zeven) beschrijft hij gedetailleerd wat er zal moeten veranderen op het gebied van o.a. de economie, de gezondheidszorg en het klimaat. Het is Sanders' progressieve agenda voor de toekomst, vol passie en met grote overtuigingskracht opgeschreven.

Dit is een boek waar progressieve Nederlanders en Vlamingen inspiratie aan kunnen ontlenen in hun strijd tegen de kwalijke gevolgen van bijna veertig jaar marktwerking. Deze Nederlandse vertaling is verrijkt met een voorwoord van Lilian Marijnissen, partijleider en fractievoorzitster van de Socialistische Partij in Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789492734013
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Druk:1
Verschijningsdatum:20-2-2018
ISSN:

Over Bernie Sanders

Senator Bernie Sanders is bezig met zijn derde termijn in de Amerikaanse Senaat en is momenteel het langstzittende onafhankelijke lid van het Congres in de Amerikaanse geschiedenis. Hij heeft decennialang een belangrijke rol gespeeld in de Amerikaanse politiek en heeft een sterke invloed gehad op het politieke landschap. Sanders staat bekend om zijn uitgesproken progressieve standpunten, met name op het gebied van economische ongelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Zijn impact op de politiek zal naar verwachting nog lange tijd voelbaar blijven, zowel in Amerika als wereldwijd.

Andere boeken door Bernie Sanders

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onze revolutie