Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Lean Six Sigma

Handleiding voor het toepassen van Lean en Six Sigma

Specificaties
Paperback, 277 blz. | Nederlands
Noordhoff | 2e druk, 2021
ISBN13: 9789001293062
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Noordhoff 2e druk, 2021 9789001293062
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

• Het eerste Nederlandstalige studieboek over deze methode;
• biedt een handig en logisch stappenplan;
• met uitgebreide online ondersteuning.

Lean Six Sigma is een uitgebreide introductie tot de methodes LEAN en Six Sigma om bedrijfsresultaten aantoonbaar te optimaliseren. Waar LEAN zich primair concentreert op de verwerking, kijkt Six Sigma naar de inputfactoren. Uitgangspunt hierbij is dat de bedrijfsprocessen volledig afgestemd moeten zijn op de klant.
Het boek gaat te werk aan de hand van essentiële vragen als: Wat is het bestaansrecht van de organisatie? Wat is waarde? Hoe worden de doelen bepaald? Hoe vertaal je dat naar de dagelijkse operaties? Wat is de menselijke factor? Wat is een proces en hoe houd je daar grip op?

Lean Six Sigma stippelt een helder stappenplan uit en laat zien hoe de opgedane kennis in het werkveld toegepast kan worden.

In de tweede, vernieuwde editie van Lean Six Sigma wordt op veler verzoek nóg meer stilgestaan bij wat eigenlijk een proces is. Ook is er meer aandacht voor Lean en in het bijzonder voor de koppeling naar sustainability en Lean-startup.

Reacties van een docent op de eerste editie:
“Helder, bondig, inspirerend, praktisch toepasbaar! Boek geeft een uitstekende en bondige uitleg van LEAN en Six Sigma en handvatten om er direct mee aan de slag te gaan. Dankzij de vele praktijkvoorbeelden een aanrader voor elke LEAN-starter!”

Lean Six Sigma is uitermate geschikt voor bedrijfskundige, technische of bedrijfseconomische opleidingen.

Studenten vinden op de ondersteunende website toetsen met feedback, studieadvies, een begrippentrainer en -test, uitwerkingen en antwoorden, figuren en handige weblinks. Voor docenten staan er uitwerkingen en collegesheets. Ook hebben zij toegang tot de content van het studentendeel.

Bij dit boek kunnen docenten bovendien zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Willem Salentijn is Master Black Belt bij 5ST3PS®, verkozen tot Beste Opleider voor Kwaliteits- en Projectmanagement in Nederland. Willem Salentijn heeft zelf de titel ontvangen voor Beste Trainer van Nederland 2019 en doet onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam naar de duurzame factoren in Lean in een internationaal onderzoekerscollectief, onder leiding van Professor Jiju Antony, heden ten dage de meest geciteerde auteur en onderzoeker voor Lean Six Sigma.

Specificaties

ISBN13:9789001293062
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:277
Uitgever:Noordhoff
Druk:2
Verschijningsdatum:24-9-2021
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Over Willem Salentijn

Willem Salentijn heeft al bijna twintig jaar ervaring als onder meer projectmanager, programma manager en Master Black Belt. Hij ontwikkelt en geeft trainingen voor Lean Six Sigma. Daarnaast heeft hij modules en minoren ontwikkeld voor het hbo.

Andere boeken door Willem Salentijn

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lean Six Sigma