Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Financieel management van non-profit organisaties

Specificaties
Paperback, 376 blz. | Nederlands
Noordhoff | 7e druk, 2017
ISBN13: 9789001875398
Rubricering
Juridisch : Management
Noordhoff 7e druk, 2017 9789001875398
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit studieboek benadert financieel management in de non-profitsector op drie verschillende manieren. Ten eerste bespreekt het relevante theorieën van sturing en beheersing van non-profit organisaties. Vervolgens komen de methoden en technieken van sturing aan bod, waaronder kostenanalyse, budgettering, prestatiemanagement en externe verslaggeving. Het laatste deel licht toe hoe de theorie en sturingstechnieken kunnen worden toegepast in de praktijk. Financieel management van non-profit organisaties is geschreven voor studenten in de hoofdfase van financiële opleidingen op hbo- en wetenschappelijk niveau. Daarnaast is het interessant voor professionals die op de hoogte willen blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Het boek is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de zevende editie van Financieel management van non-profit organisaties?
De zevende editie van dit boek bevat de laatste stand van zaken in elke behandelde sector. Daarnaast komen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van agentschapstheorie, stewardship theorie en public management aan bod. Omdat er steeds meer behoefte is aan effectief bestuur en toezicht en handhaving van regels is er een nieuw hoofdstuk over Corporate Governance toegevoegd. Ook is er aandacht voor ethisch management. Tot slot zijn de hoofdstukken over de technieken van financieel management uitgebreid met cases en praktijkvoorbeelden.

Online ondersteuning
Op de ondersteunende website vinden studenten extra casussen en PowerPoints. Voor docenten staan er de uitwerkingen van de vragen in het boek en op de website.

Specificaties

ISBN13:9789001875398
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:376
Uitgever:Noordhoff
Druk:7
Verschijningsdatum:18-5-2017
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Over Tom Groot

Prof. dr. T.L.C.M. Groot is hoogleraarKosten- en Winstvraagstukken van de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn specialisatie is Management Accounting en Control van organsaties in de non-profitsector, de private en de publieke sector.

Andere boeken door Tom Groot

Over G.J. van Helden

Prof. dr. G.J. van Helden is hoogleraar Management Accounting aan de Economische Faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek is met name gericht op de sturing en beheersing van overheidsorganisaties. Hij publiceerde, zowel in Nederlandse praktijktijdschiften als internationale wetenschappelijke tijdschiften, regelmatig over prestatiemeting, budgettering en kostenverbijzondering bij overheidsorganisaties.

Andere boeken door G.J. van Helden

Inhoudsopgave

DEEL 1 Concepten 12
1 Identiteit van non-profitorganisaties
2 Planning en besluitvorming
3 Management control
4 Management van non-profitorganisaties

DEEL 2 Systemen 108
5 Accounting
6 Budgettering
7 Prestatiemeting
8 Kostenverbijzondering en interne verrekening
9 Investeringsselectie
10 Externe verslaggeving
11 Corporate Governance

DEEL 3 PRAKTIJK 296
12 Rijksoverheid
13 Gemeentelijke overheid
14 Ziekenhuizen
15 Universiteiten

Literatuur
Register
Illustratieverantwoording

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Financieel management van non-profit organisaties