Praktijkgids Waar & Wet HACCP : 2015
Gevaren- en risicoanalyse
Samenvatting
De essentie van risicoanalyse ligt besloten in de formule: risico = kans x ernst. Deze formule is aantrekkelijk in zijn eenvoud, maar achter deze eenvoud schuilt een ingewikkeld samenspel van oorzaken, gevolgen, omstandigheden, maatregelen, afwijkingen, controles, bewakingen, verificaties, metingen, inschattingen… enzovoort.
Bow-Tie-principe
Ook de gevaren- en risicoanalyse van voedingsmiddelen is een complex probleem. Als middel om deze complexiteit te ontrafelen wordt in deze praktijkgids gebruik gemaakt van het Bow-Tie-principe, een relatief nieuwe en eenvoudige methode voor risicoanalyse. Het Bow-Tie-principe wordt gecombineerd met de principes van HACCP uit de General Principles of Food Hygiene van de Codex Alimentarius en met de benadering van de gevarenanalyse in ISO 22000. Het resultaat is het Food-Safety-Bow-Tie, een overzichtelijk schema dat een uniek en verhelderend beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding en van de verschillende soorten maatregelen.
Voor wie?
Deze praktijkgids is geschreven voor al diegenen die betrokken zijn bij het ontwikkelen, implementeren, onderhouden, optimaliseren en beoordelen van de voedselveiligheidssystemen en die op zoek zijn mogelijkheden om de kwaliteit van gevaren- en risicoanalyses verder te verbeteren.
Specificaties
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Net verschenen
Rubrieken
- aanbestedingsrecht
- aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
- accountancy
- algemeen juridisch
- arbeidsrecht
- bank- en effectenrecht
- bestuursrecht
- bouwrecht
- burgerlijk recht en procesrecht
- europees-internationaal recht
- fiscaal recht
- gezondheidsrecht
- insolventierecht
- intellectuele eigendom en ict-recht
- management
- mens en maatschappij
- milieu- en omgevingsrecht
- notarieel recht
- ondernemingsrecht
- pensioenrecht
- personen- en familierecht
- sociale zekerheidsrecht
- staatsrecht
- strafrecht en criminologie
- vastgoed- en huurrecht
- vreemdelingenrecht