e.a.

Praktijkgids Waar & Wet HACCP : 2015

Gevaren- en risicoanalyse

Specificaties
Paperback, 192 blz. | Nederlands
Lefebvre Sdu | 1e druk, 2014
ISBN13: 9789012394307
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Gezondheidsrecht
Lefebvre Sdu 1e druk, 2014 9789012394307
Onderdeel van serie Praktijkgidsen Waar en Wet
Gratis verzonden | Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

De essentie van risicoanalyse ligt besloten in de formule: risico = kans x ernst. Deze formule is aantrekkelijk in zijn eenvoud, maar achter deze eenvoud schuilt een ingewikkeld samenspel van oorzaken, gevolgen, omstandigheden, maatregelen, afwijkingen, controles, bewakingen, verificaties, metingen, inschattingen… enzovoort.

Bow-Tie-principe
Ook de gevaren- en risicoanalyse van voedingsmiddelen is een complex probleem. Als middel om deze complexiteit te ontrafelen wordt in deze praktijkgids gebruik gemaakt van het Bow-Tie-principe, een relatief nieuwe en eenvoudige methode voor risicoanalyse. Het Bow-Tie-principe wordt gecombineerd met de principes van HACCP uit de General Principles of Food Hygiene van de Codex Alimentarius en met de benadering van de gevarenanalyse in ISO 22000. Het resultaat is het Food-Safety-Bow-Tie, een overzichtelijk schema dat een uniek en verhelderend beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding en van de verschillende soorten maatregelen.

Voor wie?
Deze praktijkgids is geschreven voor al diegenen die betrokken zijn bij het ontwikkelen, implementeren, onderhouden, optimaliseren en beoordelen van de voedselveiligheidssystemen en die op zoek zijn mogelijkheden om de kwaliteit van gevaren- en risicoanalyses verder te verbeteren.

Specificaties

ISBN13:9789012394307
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Lefebvre Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:3-12-2014
Hoofdrubriek:Gezondheidsrecht

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkgids Waar & Wet HACCP : 2015