Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Taal van de mediator

Voorbeeldvragen en interventies

Specificaties
Paperback, 150 blz. | Nederlands
Sdu | 3e druk, 2019
ISBN13: 9789012403962
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Jongbloed : Mediation / ADR
Sdu 3e druk, 2019 9789012403962
Onderdeel van serie NMI kennisreeks
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Bij mediation speelt taal een belangrijke rol. Het gaat er niet alleen om welke vraag je stelt in welke situatie, maar ook hóe je de vraag stelt. Er blijkt bij mediators behoefte te zijn aan voorbeeldvragen.

Dit boek voorziet daarin. De vragen en interventies zijn gegroepeerd per fase van het mediationproces en per onderwerp dat aan de orde kan komen. Het is een werkboek waarin ruimte is opengelaten voor eigen vragen en aantekeningen. Door de uitvoering is het ook geschikt om te gebruiken tijdens de mediation zelf. Taal van de mediator is niet alleen bedoeld voor beginnende mediators om zich de taal van de mediator eigen te maken, maar is ook voor ervaren mediators een goed hulpmiddel bij de voorbereiding van een mediation.

In deze derde gewijzigde druk is per onderdeel een aantal aanpassingen en aanvullingen aangebracht. Verder hebben we een hoofdstuk toegevoegd met vragen en interventies die onze collega’s van ReulingSchutte en Dialogue in de praktijk veel gebruiken.

Onder onze redactie verschijnt ook het boek Taal van de gespecialiseerde mediator met daarin opgenomen voorbeeldvragen en interventies voor specifieke aandachtsgebieden.

Specificaties

ISBN13:9789012403962
Trefwoorden:mediation
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:150
Uitgever:Sdu
Druk:3
Verschijningsdatum:16-4-2019
Jongbloed:Mediation / ADR

Over Eva Schutte

Eva Schutte heeft zich als advocaat/mediator volledig toegelegd op (de begeleiding van) zakelijke mediations. Zij was jarenlang als partner verbonden aan een groot advocatenkantoor. Sinds 2011 is zij mede-oprichter/partner van ReulingSchutteDeWaard, een niche kantoor op het gebied van ADR.

Andere boeken door Eva Schutte

Over Monique van de Griendt

Monique van de Griendt is directeur en oprichter van Dialogue, een managementadviesbureaugespecialiseerd in leiderschap, samenwerken en vaardighedenontwikkeling. Van de Griendt is tevens een ervaren coach en mediator en publiceert regelmatig over management en mediation. Samen met coauteur Christ’l Dullaert schreef zij drie boeken.

Andere boeken door Monique van de Griendt

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taal van de mediator