Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Taal van de gespecialiseerde mediator

Voorbeelden en interventies voor specifieke aandachtsgebieden

Specificaties
Paperback, 98 blz. | Nederlands
Sdu | 1e druk, 2019
ISBN13: 9789012404266
Rubricering
Jongbloed : Mediation / ADR
Sdu 1e druk, 2019 9789012404266
Onderdeel van serie NMI kennisreeks
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Bij mediation speelt taal een belangrijke rol. Het gaat er niet alleen om welke vraag je in welke situatie stelt, maar ook hóe je de vraag stelt. De taal die je als mediator gebruikt hangt ook af van het aandachtsgebied waarin je werkzaam bent. Zo zal bijvoorbeeld een mediator in familiezaken een andere taal bezigen dan een mediator in bouwzaken.

Wij hebben ons bekende mediators met een ruime ervaring op specifieke terreinen gevraagd om voorbeeldvragen en interventies op hun specifieke terrein aan te leveren. Die voorbeeldvragen en interventies zijn onder onze redactie in dit boek opgenomen. Dit met als doel om mediators op specifieke terreinen te helpen om nog meer gebruik te maken van de mogelijkheden die taal bij het stellen van vragen en het doen van interventies biedt.

Dit boek is het vervolg op ons boek Taal van de mediator, waarin we hebben gekozen voor een algemene, praktische aanpak met als uitgangspunt de faciliterende en probleemoplossende stijl om zo een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Evenals dat boek is dit een werkboek waarin ruimte is opengelaten voor eigen vragen en aantekeningen. Door de uitvoering is ook dit boek geschikt om te gebruiken tijdens de mediation zelf.

Specificaties

ISBN13:9789012404266
Trefwoorden:mediation, interventie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:98
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:3-4-2019
Jongbloed:Mediation / ADR

Over Eva Schutte

Eva Schutte heeft zich als advocaat/mediator volledig toegelegd op (de begeleiding van) zakelijke mediations. Zij was jarenlang als partner verbonden aan een groot advocatenkantoor. Sinds 2011 is zij mede-oprichter/partner van ReulingSchutteDeWaard, een niche kantoor op het gebied van ADR.

Andere boeken door Eva Schutte

Over Monique van de Griendt

Monique van de Griendt is directeur en oprichter van Dialogue, een managementadviesbureaugespecialiseerd in leiderschap, samenwerken en vaardighedenontwikkeling. Van de Griendt is tevens een ervaren coach en mediator en publiceert regelmatig over management en mediation. Samen met coauteur Christ’l Dullaert schreef zij drie boeken.

Andere boeken door Monique van de Griendt

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taal van de gespecialiseerde mediator