Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Pensioen en de belangrijkste toekomstvoorzieningen

Specificaties
Paperback, 628 blz. | Nederlands
Sdu | 11e druk, 2020
ISBN13: 9789012405461
Sdu 11e druk, 2020 9789012405461
Onderdeel van serie Fiscale geschriften
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In dit boek komen de drie pijlers van toekomstvoorzieningen aan bod. De inhoud is afgestemd op de behoefte in het onderwijs en in de praktijk. Toekomstvoorzieningen betreffen een breed terrein waarbij heel diverse regelgeving een rol speelt. Deze drie pijlers staan enerzijds op zichzelf, anderzijds zijn ze nauw met elkaar verweven. De wet- en regelgeving die ten grondslag ligt aan deze pijlers is zeer divers van aard. Civiel en fiscaal recht, Europees en internationaal recht als ook socialezekerheidsrecht liggen ten grondslag aan en beheersen deze pijlers. Daarom is in dit boek gekozen voor een thematische aanpak, waardoor de onderwerpen besproken kunnen worden met inachtneming van de diverse wet- en regelgeving die daarop van toepassing is en waarbij de samenhang tussen de pijlers aan bod kan komen.

In alle hoofdstukken staat het individu centraal, vanuit dit perspectief is het boek geschreven. De kernthema’s van dit boek zijn: pensioenbegrip, AOW en Anw, driehoeksverhouding in de Pensioenwet, governance en bestuursmodellen, werknemerspensioen in de loonsfeer, beroepspensioen en netto pensioen, fiscale aspecten rondom vervroegde uittreding en langer doorwerken, civiele en fiscale aspecten van dga-pensioen en de afschaffing van pensioenopbouw in eigen beheer, civiele en fiscale aspecten van pensioendeling bij echtscheiding, belastingen en pensioenen in EU-context, particulier en overheidspensioen in het OESO-Modelverdrag, civiele en fiscale aspecten van (internationale) waardeoverdracht, lijfrenten, inclusief de nettolijfrente, banksparen, en nabestaandenvoorzieningen.

Dit boek is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de praktijk, Tilburg University en Maastricht University.

De auteurs van dit boek zijn: prof. dr. A.H.H. Bollen-Vandenboorn (Maastricht University), mr. B.T. Broers CPL (APG), mr. H.P.M. van Bijnen (Belastingdienst), dr. B. Dieleman (Loyens & Loeff / Tilburg University), em. prof. dr. G.J.B. Dietvorst (Tilburg University), mr. N. Hanssen CPL (Nationale Nederlanden), mr. drs. J. Kleuters CPL (APG), mr. drs. P.H. Schonewille RA (Europese Commissie), mr. R.J.M. Schreurs (Achmea), dr. B. Starink (Tilburg University / PwC Amsterdam), prof. dr. M.J.G.A.M. Weerepas (Maastricht University) drs. N.M. Winter (KWPS Amsterdam).

Specificaties

ISBN13:9789012405461
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:628
Uitgever:Sdu
Druk:11
Verschijningsdatum:17-1-2020
Hoofdrubriek:Pensioenrecht

Over Anouk Bollen-Vandenboorn

Dr. A.H.H. Bollen-Vandenboorn is universitair docent bij de capaciteitsgroep Belastingrecht van de Universiteit Maastricht.

Andere boeken door Anouk Bollen-Vandenboorn

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pensioen en de belangrijkste toekomstvoorzieningen