Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789012405461. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Pensioen en de belangrijkste toekomstvoorzieningen

Specificaties
Paperback, 675 blz. | Nederlands
Sdu | 14e druk, 2023
ISBN13: 9789012408639
Sdu 14e druk, 2023 9789012408639
Onderdeel van serie Fiscale geschriften
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

In dit boek komen de drie pijlers van toekomstvoorzieningen aan bod. De inhoud is afgestemd op de behoefte in het onderwijs en in de praktijk. Toekomstvoorzieningen betreffen een breed terrein waarbij heel diverse regelgeving een rol speelt. Deze drie pijlers staan enerzijds op zichzelf, anderzijds zijn ze nauw met elkaar verweven. De wet- en regelgeving die ten grondslag ligt aan deze pijlers is zeer divers van aard.

Civiel en fiscaal recht, Europees en internationaal recht als ook socialezekerheidsrecht liggen ten grondslag aan en beheersen deze pijlers. Daarom is in dit boek gekozen voor een thematische aanpak, waardoor de onderwerpen besproken kunnen worden met inachtneming van de diverse wet- en regelgeving die daarop van toepassing is en waarbij de samenhang tussen de pijlers aan bod kan komen. In alle hoofdstukken staat het individu centraal, vanuit dit perspectief is het boek geschreven.

De kernthema’s van dit boek zijn: pensioenbegrip, AOW en Anw, driehoeksverhouding in de Pensioenwet, governance en bestuursmodellen, risicomanagement van pensioenfondsen, werknemerspensioen in de loonsfeer, beroepspensioen en netto pensioen, flexibilisering van pensioen, civiele en fiscale aspecten van pensioendeling bij echtscheiding, belastingen en pensioenen in EU-context, particulier en overheidspensioen in het OESO-Modelverdrag, internationale aspecten van pensioen, lijfrenten, inclusief de netto lijfrente, bank paren, en nabestaandenvoorzieningen.

Specificaties

ISBN13:9789012408639
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:675
Uitgever:Sdu
Druk:14
Verschijningsdatum:10-1-2023
Hoofdrubriek:Pensioenrecht
ISSN:

Over Anouk Bollen-Vandenboorn

Dr. A.H.H. Bollen-Vandenboorn is universitair docent bij de capaciteitsgroep Belastingrecht van de Universiteit Maastricht.

Andere boeken door Anouk Bollen-Vandenboorn

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pensioen en de belangrijkste toekomstvoorzieningen