Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Basisboek onderwijsrecht

Een inleiding op de onderwijswet- en regelgeving in primair en voortgezet onderwijs

Specificaties
Paperback, 256 blz. | Nederlands
Sdu | 3e druk, 2020
ISBN13: 9789012405997
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Algemeen juridisch
Jongbloed : Onderwijsrecht
Sdu 3e druk, 2020 9789012405997
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Het onderwijsrecht is een dynamisch rechtsgebied. De rechten en plichten van betrokkenen in het onderwijs zijn in uitgebreide, complexe en steeds veranderende regels vastgelegd. Wat is de rechtspositie van docenten, leerlingen en ouders? Hoe zit het met medezeggenschap en wat is passend onderwijs? In het onderwijs is in toenemende mate behoefte aan specialisten die beschikken over actuele kennis over de ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

Deze geactualiseerde versie van het in 2014 voor het eerst verschenen basisboek is een algemene, compacte en praktijkgerichte inleiding op het onderwijsrecht voor juristen, maar ook voor bijvoorbeeld directies, stafleden van besturen en medezeggenschapsraden, die meer willen weten over de juridische kaders in het primair en voortgezet onderwijs. Naast een beknopt overzicht van de belangrijkste onderwijswetten (WPO en WVO) en de rechtspositie van leerlingen, ouders, docenten, bestuur en medezeggenschapsraad, worden thema’s behandeld zoals de toelating en de verwijdering van leerlingen, de mate van aansprakelijkheid van onderwijsinstellingen en de verplichtingen bij leerlingen met een handicap of ondersteuningsbehoefte. Mede aan de hand van oordelen uit de rechtspraak en klachten of geschillencommissies wordt duidelijk gemaakt hoe invulling wordt gegeven aan het recht op onderwijs. Het boek is tevens bedoeld als studiehandboek voor studenten in het hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo) die het (inleidend) vak onderwijsrecht volgen.

Prof.mr. P.W.A. Huisman is bijzonder hoogleraar onderwijsrecht aan de Erasmus School of Law, Rotterdam, en senior adviseur bij Hobéon Den Haag.
Mr. dr. F.H.J.G. Brekelmans is verbonden aan Actis te Rotterdam.
Mr. J.P.L.C. Dijkgraaf is advocaat bij advocatenkantoor Dijkgraaf te Den Haag.
Mr. M. van Es is werkzaam bij de Algemene Onderwijsbond (AOb) te Utrecht.
Mr. dr. B.M. Paijmans is advocaat bij Doelen advocatuur in Utrecht en honorair universitair docent aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht, Universiteit Utrecht.
Mr. B.P.L. Vorstermans is advocaat bij Cascade advocaten te Den Haag.

Specificaties

ISBN13:9789012405997
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Sdu
Druk:3
Verschijningsdatum:1-10-2020
Hoofdrubriek:Algemeen juridisch
Jongbloed:Onderwijsrecht

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Over F.H.J.G. Brekelmans

Mr.drs. F.H.J.G. Brekelmans is bestuursadviseur bij de Algemene Onderwijsbond (Aob) en verbonden aan de vakgroep Staats- en bestuursrecht van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Andere boeken door F.H.J.G. Brekelmans

Over Brechtje Maria Paijmans

Brechtje Paijmans is sinds 2002 advocaat en staat veelvuldig verzekeraars en scholen bij in geschillen over aansprakelijkheids- en onderwijsrecht. Zij is tevens verbonden aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht en promoveerde in mei 2013 op het proefschrift De zorgplicht van scholen. De grondslag en reikwijdte van de civielrechtelijke zorgvuldigheidsnorm van scholen jegens leerlingen (Deventer: Kluwer 2013). Op basis hiervan schreef zij dit praktische boek voor scholen, ouders en verzekeraars.

Andere boeken door Brechtje Maria Paijmans

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek onderwijsrecht