Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handleiding Verhoor

Het politievak inzichtelijk

Specificaties
Paperback, 508 blz. | Nederlands
Sdu | 8e druk, 2021
ISBN13: 9789012406888
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : Politietaken
Sdu 8e druk, 2021 9789012406888
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Om een goed verhoor te kunnen afnemen, moet je over een grote hoeveelheid competenties beschikken. Daar heb je veel kennis en oefening voor nodig. In Handleiding Verhoor worden alle aspecten van het verhoren van aangevers, getuigen en verdachten behandeld. Het verhoren van een aangever van een woninginbraak vraagt tenslotte om een andere aanpak dan het verhoren van een verdachte van een gewapende overval of een getuige van openlijke geweldpleging.

Welke verhoormethoden zijn er? Hoe bepaal je welke methode in welke situatie het best kan worden toegepast? Welke attitude hanteer je? Hoe herken je een onbetrouwbare verklaring? Allemaal belangrijke vragen waarmee je te maken krijgt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van een verhoor.

Handleiding Verhoor is een standaardwerk voor iedere politieambtenaar die belast is met het verhoor. Maar ook voor leden van de rechterlijke macht die verklaringen moeten beoordelen en/of zelf getuigen en verdachten verhoren, bevat de handleiding praktische handreikingen. De handleiding is gestoeld op de recente wetgeving, jurisprudentie, beleidsrichtlijnen en voor de Nederlandse praktijk relevante wetenschappelijke inzichten.

Specificaties

ISBN13:9789012406888
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:508
Uitgever:Sdu
Druk:8
Verschijningsdatum:25-8-2021
Jongbloed:Politietaken

Over Adri van Amelsvoort

Adri van Amelsvoort is oud hoofdinspecteur van politie. Bijna zijn gehele loopbaan heeft hij binnen de recherche in diverse functies gewerkt. Hij is redacteur van de rechercheonderwerpen in de digitale kennisbank van Stapel & De Koning.

Andere boeken door Adri van Amelsvoort

Over Imke Rispens

Imke Rispens is recherchepsycholoog en als docent-gedragswetenschapper werkzaam bij de Politieacademie. Beiden zijn gastdocent bij het Studiecentrum Rechtspleging (SSR) en auteur bij Kompol (Kennis op maat politie).

Andere boeken door Imke Rispens

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handleiding Verhoor