Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Rechtspraak Burgerlijk procesrecht

Specificaties
Paperback, 612 blz. | Nederlands
Sdu | 11e druk, 2021
ISBN13: 9789012406949
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Sdu 11e druk, 2021 9789012406949
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De jurisprudentiebundel Rechtspraak Burgerlijk procesrecht geeft een zo compleet mogelijk beeld van de relevante rechtspraak op het gebied van het burgerlijk procesrecht in ruime zin. De bundel onderscheidt zich van andere uitgaven door zijn volledigheid: naast Hoge Raad-uitspraken zijn ook relevante internationale uitspraken opgenomen.

Iedere uitspraak is voorzien van een bondig commentaar met verwijzingen naar andere rechtspraak en literatuur. De lezer is zodoende direct op de hoogte van de informatie die over het desbetreffende onderwerp is verschenen. In deze 11e druk is de jurisprudentie verwerkt tot 1 juni 2021.

De redactie heeft getracht in Rechtspraak Burgerlijk procesrecht de meest relevante jurisprudentie van de Hoge Raad op de verschillende deelgebieden van ons burgerlijk procesrecht bijeen te brengen. Uitgangspunt is geweest om in iets meer dan honderd uitspraken de fundamenten van het burgerlijk procesrecht te schetsen. Bij de selectie is in het algemeen de voorkeur gegeven aan jongere jurisprudentie en is getracht een evenwichtige spreiding over de diverse thema’s te bereiken. Behalve uitspraken van de Hoge Raad zijn ook de voor dit rechtsgebied meest relevante uitspraken van supranationale rechtscolleges opgenomen. Ook voor het burgerlijk procesrecht geldt immers dat colleges in Brussel, Luxemburg en Straatsburg soms de toon zetten. Wie geen kennisneemt van dergelijke uitspraken, kan van een koude kermis thuiskomen.

Rechtspraak Burgerlijk procesrecht omvat de volgende thema’s (incl. diverse sub thema’s):
- Bevoegdheid;
- Bewijsrecht;
- Bijzondere procedures;
- Dagvaardingsprocedure;
- Executie- en beslagrecht;
- Particuliere rechtspleging;
- Rechtsmiddelen.

De bundel is bij uitstek geschikt voor het universitaire onderwijs in de bachelor- en masterfase: voor de docent én voor de (gevorderde) student die zich toelegt op de bestudering van het burgerlijk procesrecht. Daarnaast biedt het advocaten, (kandidaat-)notarissen, juridisch adviseurs en fiscalisten een overzicht van de rechtspraak en literatuur over onderwerpen waarmee zij in de praktijk vaak te maken hebben.

De samenstellers van Rechtspraak Burgerlijk procesrecht zijn werkzaam (geweest) in de advocatuur, het universitaire onderwijs en binnen de rechterlijke macht.

Specificaties

ISBN13:9789012406949
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:612
Uitgever:Sdu
Druk:11
Verschijningsdatum:12-8-2021
ISSN:

Over Constant van Nispen

Prof.mr. C.J.J.C. van Nispen is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek te Amsterdam en hoogleraar aan de Vrije Universiteit.

Andere boeken door Constant van Nispen

Over Ton Jongbloed

Prof. mr. A.W. Jongbloed is Bijzonder hoogleraar Executie- en beslagrecht aan de Universiteit Utrecht.

Andere boeken door Ton Jongbloed

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rechtspraak Burgerlijk procesrecht