Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013148831. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Schenk- en Erfbelasting 2024-2025

Specificaties
Paperback, 444 blz. | Nederlands
Wolters Kluwer | 1e druk, 2024
ISBN13: 9789013175684
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
Wolters Kluwer 1e druk, 2024 9789013175684
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Schenk- en Erfbelasting 2024-2025 bevat een uitvoerige, actuele en kritische beschrijving van de schenk- en erfbelasting. De auteurs, afkomstig uit wetenschap en praktijk, zijn erin geslaagd om een brug te slaan tussen de wetenschappelijke benadering van de Successiewet en de praktijk. Er wordt ruim aandacht besteed aan de achtergrond en toepassing van de wettelijke regeling, maar ook aan tekortkomingen in de wet, aan het wenselijke recht en aan openstaande kwesties die (nog) niet in de jurisprudentie zijn uitgekristalliseerd. Zo slaat de titel een brug tussen theorie en praktijk.

De inhoud is samengesteld in samenwerking met docenten van de universitaire fiscale vakgroepen. Hiermee sluit de publicatie naadloos aan op de onderwerpen die in het onderwijs aan de orde komen. Ook is de inhoud van belang voor de beroepspraktijk. Anders dan andere uitgaven, wordt de stof niet artikelsgewijs maar systematisch besproken. Dit gebeurt aan de hand van wetgeving, beleid, jurisprudentie en relevante vakliteratuur.

De publicatie geeft niet alleen de actuele stand van zaken in wetgeving, beleid, jurisprudentie en vakliteratuur weer, maar gaat ook in op openstaande discussies en wenselijk recht. Omdat jaarlijks een nieuwe druk verschijnt zijn telkens de laatste ontwikkelingen op het terrein van de schenk- en erfbelasting verwerkt op het gebied van onder andere:
- de bedrijfsopvolgingsregeling
- fictieve erfrechtelijke verkrijgingen
- vrijstellingen
- het huwelijksgoederenregime
- diverse testamentvormen

Studentenedities Cursus Belastingrecht
De studentenedities van de Cursus Belastingrecht zijn verkorte uitgaven van de al ruim 50 jaar succesvolle uitgave 'Cursus Belastingrecht'. De inhoud is speciaal afgestemd op het universitaire fiscale onderwijs en andere vergelijkbare opleidingen.

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Schenk- en Erfbelasting 2024-2025 vormt een uitstekend werk voor onderwijs en beroepspraktijk dat met heldere uitleg en voorbeelden bijdraagt aan het snel doorgronden en reproduceren van de materie. Deze studenteneditie wordt gezien als de meest brede en diepgaande publicatie over de schenk- en erfbelasting. Voor studie is er simpelweg geen directe equivalent.

Specificaties

ISBN13:9789013175684
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:444
Druk:1
Verschijningsdatum:20-3-2024
Hoofdrubriek:Fiscaal recht
ISSN:

Over Inge van Vijfeijken

Prof.mr. I.J.F.A. Vijfeijken is hoogleraar belastingrecht aan de Universiteit van Tilburg. Zij is tevens raadsheer-plaatsvervanger bij de belastingkamer van het Hof in Amsterdam en rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Zeeland - West -Brabant.

Andere boeken door Inge van Vijfeijken

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Studenteneditie Cursus Belastingrecht Schenk- en Erfbelasting 2024-2025