Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Overheidsaansprakelijkheid voor het verstrekken van onjuiste informatie

Specificaties
Paperback, 512 blz. | Nederlands
Wolters Kluwer | 1e druk, 2019
ISBN13: 9789013154009
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Staatsrecht
Wolters Kluwer 1e druk, 2019 9789013154009
Onderdeel van serie Staat en Recht (SteR)
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Wanneer is de overheid aansprakelijk voor het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie aan de burger? En in hoeverre is een uitbreiding of beperking van deze aansprakelijkheid wenselijk? Deze bundel biedt een actueel, uitputtend overzicht en een analyse van de rechtspraak omtrent aansprakelijkheid van de overheid voor onjuiste informatieverstrekking.

Overheidsaansprakelijkheid voor het verstrekken van onjuiste informatie is de enige actuele uitgave die een uitputtend overzicht geeft van de rechtspraak over de aansprakelijkheid van de overheid voor het verstrekken van onjuiste informatie. Hierbij wordt niet alleen rechtspraak van de Hoge Raad besproken, maar ook lagere rechtspraak komt uitgebreid aan bod voor een compleet beeld van het rechtsgebied.

Overheidsaansprakelijkheid verhelderd De auteur brengt het rechtsstatelijk kader in kaart waarbinnen informatieverstrekking van de overheid plaatsvindt. Daarna onderzoekt de titel wanneer de overheid verplicht is om de schade te vergoeden die het gevolg is van het verstrekken van onjuiste informatie aan de burger. Ook wordt ingegaan op de kwestie in hoeverre een uitbreiding of beperking van deze aansprakelijkheid wenselijk is.

De nadruk ligt hierbij op informatie over de inhoud en betekenis van het bestuursrecht in specifieke situaties, bijvoorbeeld de vraag of een bepaald gebruik van een perceel is toegestaan op grond van het bestemmingsplan.

Hiernaast leest u welke rechter benaderd moet worden om aanspraak te kunnen maken op vergoeding van schade als gevolg van onrechtmatige informatieverstrekking. Kortom: essentiële kennis voor iedere praktijkjurist die zich bezighoudt met de aansprakelijkheid van de overheid.

Specificaties

ISBN13:9789013154009
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:512
Druk:1
Verschijningsdatum:6-5-2019
Hoofdrubriek:Staatsrecht

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Overheidsaansprakelijkheid voor het verstrekken van onjuiste informatie