Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Formeel Belastingrecht 2022-2023

Specificaties
Paperback, 860 blz. | Nederlands
Wolters Kluwer | 3e druk, 2022
ISBN13: 9789013168037
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
Wolters Kluwer 3e druk, 2022 9789013168037
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Deze titel bevat een uitvoerige, actuele en heldere beschrijving van het formele belastingrecht. Door de heldere uitleg en voorbeelden is de student in staat om de materie snel te doorgronden. Deze studenteneditie is volledig geactualiseerd en sluit aan bij de laatste wetgeving, jurisprudentie, ontwikkelingen en literatuur.

De studentenedities van de Cursus Belastingrecht zijn specifieke edities van de al ruim 50 jaar succesvolle uitgave 'Cursus Belastingrecht'. Ze zijn speciaal gemaakt voor het universitaire fiscale onderwijs en andere vergelijkbare opleidingen. De titels worden geschreven door een hooggekwalificeerd auteursteam werkzaam in de wetenschap en de praktijk.

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Formeel Belastingrecht 2022-2023 wordt gezien als de meest brede en diepgaande publicatie over het formeel belastingrecht. De diverse onderwerpen worden systematisch besproken aan de hand van wetgeving, beleid, jurisprudentie en relevante vakliteratuur. Een waardevol studiewerk dat met heldere uitleg en voorbeelden bijdraagt aan het snel doorgronden en reproduceren van de materie.

Deze uitgave behandelt de volgende onderwerpen:
- algemene beginselen
- de heffingssystemen
- de informatieverplichtingen voor de belastingplichtigen
- fiscale boeten en straffen
- het fiscaal procesrecht
- de regels betreffende de invordering van verschuldigde belasting

In veel hoofdstukken staat de AWR centraal. Verder wordt aandacht besteed aan de Awb, de internationale non-discriminatieregels van art. 14 EVRM en art. 26 IVBPR, bezitsbescherming op grond van art. 1 Protocol 1 EVRM en hoe de rechter het recht toepast op de feiten en aan de invordering van verschuldigde belasting.

Formeel belastingrecht actueel
Deze studenteneditie wordt jaarlijks volledig geactualiseerd aan de hand van nieuwe wetgeving, verschenen jurisprudentie en van belang zijnde andere ontwikkelingen en literatuur. Naast de weergave van het fiscale recht dragen de auteurs ook bij aan de discussie over andere actuele onderwerpen op dit terrein.

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Formeel Belastingrecht 2022-2023 is bedoeld voor studenten fiscaal recht en hun docenten aan Universiteiten en HBO instellingen.

Specificaties

ISBN13:9789013168037
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:860
Druk:3
Verschijningsdatum:11-5-2022
Hoofdrubriek:Fiscaal recht
ISSN:

Over Eric Poelmann

Drs. E. Poelmann is werkzaam bij de belastingdienst.

Andere boeken door Eric Poelmann

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Studenteneditie Cursus Belastingrecht Formeel Belastingrecht 2022-2023