Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Essersbundel

Opstellen aangeboden aan Prof.Dr. P.H.J. Essers

Specificaties
Paperback, 504 blz. | Nederlands
Wolters Kluwer | 1e druk, 2024
ISBN13: 9789013175226
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
Wolters Kluwer 1e druk, 2024 9789013175226
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Deze titel wordt aangeboden bij het afscheid van Peter Essers als hoogleraar belastingrecht aan Tilburg University. In deze vriendenbundel hebben een keur aan topfiscalisten een wetenschappelijke bijdrage geschreven die zijn toegeschreven op thema’s die Essers na aan het hart liggen, zoals rechtsvormneutraliteit en ondernemingswinstbelasting of die aansluiten bij de onderzoeksthema’s van de auteurs.

Deze vriendenbundel wordt aangeboden bij het afscheid van Peter Essers als hoogleraar belastingrecht aan Tilburg University. Gedurende zijn lange loopbaan heeft Essers tal van functies vervuld en in vele commissies gezeten. Om die reden is een uitgebreide vriendenbundel ontstaan.

In Essersbundel is door een keur aan topfiscalisten een wetenschappelijke bijdrage geschreven die ofwel zijn toegeschreven op thema’s die Essers na aan het hart liggen, zoals rechtsvormneutraliteit en ondernemingswinstbelasting, ofwel aansluiten bij de onderzoeksthema’s van de verschillende auteurs.

Essersbundel literatuur
Deze vriendenbundel sluit aan bij een uitgebreid pallet van fiscale thema’s, waarbij niet alleen wordt ingegaan op de actuele stand van zaken, maar ook wenselijk of toekomstig recht aan bod komt. De fiscale thema’s die aan bod komen zijn:
- directe belastingen: o.a. totaalwinst, jaarwinst, rechtsvormneutraliteit, ondernemingswinstbelasting, box 3, excessief lenen en pensioenen
- indirecte belastingen: home office en vaste inrichting
- formeel belastingrecht: vertrouwensbeginsel, fiscale rechtsbescherming en dialoog rechter en wetgever
- rechtshistorie: rechtspositie vrouwen en WO II
- fiscaal beleid: vestigingsklimaat, Pijler 2, instrumentalisme en trends in belastingplannen

Essersbundel is zeer interessant voor praktijkfiscalisten die werkzaam zijn in de adviespraktijk, de belastingdienst, het Ministerie van Financiën of rechterlijke macht. De titel is daarnaast ook van waarde voor fiscale wetenschappers.

Specificaties

ISBN13:9789013175226
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:504
Druk:1
Verschijningsdatum:22-3-2024
Hoofdrubriek:Fiscaal recht
ISSN:

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Essersbundel