Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Stress-sensitief werken in het sociaal domein

Inzichten en praktische handvatten voor hulp- en dienstverleners

Specificaties
Paperback, 234 blz. | Nederlands
Springer Media B.V. | 1e druk, 2020
ISBN13: 9789036824323
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch : Mens en maatschappij
Springer Media B.V. 1e druk, 2020 9789036824323
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek helpt professionals in het sociaal domein om cliënten met chronische stress beter te ondersteunen. Ook is het boek geschikt voor managers, (dienst)directeuren en voor studenten Social Work, MWD, SJD en SPH.
Stress-sensitief werken in het sociaal domein. Inzichten en praktische handvatten voor hulp- en dienstverleners beschrijft hoe chronische stress denken en gedrag ontregelt. In een theoretische inleiding wordt toegelicht hoe het komt dat mensen die in chronische stress leven vaker afspraken vergeten, niet vanzelfsprekend in actie komen en meer moeite hebben hun emoties en verlangens te reguleren. Er wordt uitgelegd hoe het komt dat chronische stress mensen lijkt te gijzelen in hun problematiek. Aan de hand van praktische casuïstiek wordt uitgewerkt wat deze inzichten betekenen voor de publieke hulp- en dienstverlening op terreinen als de re-integratie, jeugdhulpverlening, thuisbegeleiding, schuldhulpverlening, wijkteams en het maatschappelijk werk.
Het boek laat zien wat de inzichten betekenen voor bijvoorbeeld de inrichting van ontmoetingsruimten, schriftelijke communicatie en gespreksvoering. Ook vindt u informatie over de waarde van het geven van beloningen, psycho-educatie over stress en instrumenten die cliënten kunnen helpen om (lange)termijndoelen te stellen en die doelen te bereiken. Naast beschrijvingen over de mogelijkheden om de hulp- en dienstverlening effectiever in te richten, krijgt u praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.
De redactie van het boek wordt gevormd door Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso aan de Hogeschool Utrecht en trainer bij Social Force, Peter Wesdorp, trainer en adviseur bij WhatWorks en specialist op het terrein van de sociale zekerheid en Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering aan eveneens de Hogeschool Utrecht en zelfstandig adviseur en trainer.

Specificaties

ISBN13:9789036824323
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:234
Druk:1
Verschijningsdatum:13-2-2020

Over Nadja Jungmann

Nadja Jungmann is lector Schulden en Incasso en de autoriteit in Nederland op het gebied van schuldenproblematiek. Haar onderzoeken hebben onder meer geleid tot de instelling van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening en het beslagregister.

Andere boeken door Nadja Jungmann

Over Tamara Madern

Tamara Madern is lector Schuldpreventie en Vroegsignalering. Madern promoveerde op een proefschrift over gezond financieel gedrag en werkte jarenlang als onderzoeker bij het Nibud.

Andere boeken door Tamara Madern

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stress-sensitief werken in het sociaal domein