Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Interprofessioneel samenwerken in zorg, welzijn en onderwijs

Specificaties
Paperback, 319 blz. | Nederlands
Coutinho | 2e druk, 2023
ISBN13: 9789046908754
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch : Mens en maatschappij
Coutinho 2e druk, 2023 9789046908754
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Professionals in zorg, welzijn en onderwijs moeten adequaat met elkaar samenwerken om optimale zorgverlening of ondersteuning te kunnen bieden aan burgers binnen onze participatiemaatschappij. Hierbij is het belangrijk om niet alleen goed samen te werken met andere professionals, maar ook samen met de cliënt, als medebeslisser en eigenaar van het proces. Samenwerken gaat echter niet vanzelf. Het vraagt om het ontwikkelen van competenties die nodig zijn om te kunnen functioneren in een interprofessionele beroepspraktijk, met oog voor het brede functioneren van de cliënt en alle betrokkenen in het sociale systeem van de cliënt.

De geheel herziene uitgave Interprofessioneel samenwerken in zorg, welzijn en onderwijs (voorheen luidde de titel Handboek interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn) beschrijft het interprofessioneel samenwerken modelmatig en vanuit een breed perspectief. Het boek (+website) gaat daarbij nadrukkelijk in op interprofessionele samenwerking in zorg en welzijn én in/met het onderwijs.

Er worden vier kerncompetenties onderscheiden: waarden en ethiek, interprofessionele communicatie, rollen en verantwoordelijkheden en het werken in teams. De auteurs plaatsen deze competenties in het kader van geldende richtlijnen en wet- en regelgeving en laten het belang zien van ethisch bewust en cliëntgericht werken.

De herziene uitgave biedt instrumenten om interprofessioneel werken in kaart te brengen, vaardigheden en competenties te meten en om interprofessionele professionals op te leiden. De uitgave is aangevuld met nieuwe theoretische inzichten en actuele praktijkvoorbeelden en biedt activerende werkvormen en opdrachten die helpen in de ontwikkeling van de gevraagde competenties.

Interprofessioneel samenwerken in zorg, welzijn en onderwijs is geschreven voor studenten van sociale studies en opleidingen in de zorg en het onderwijs. Daarnaast is het geschikt voor iedereen die werkzaam is in de sectoren zorg, welzijn en onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789046908754
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:319
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:2-6-2023
ISSN:

Over Yvonne van Zaalen

Yvonne van Zaalen is als associate lector en strategisch adviseur onderzoek verbonden aan Fontys Paramedische Hogeschool.

Andere boeken door Yvonne van Zaalen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Interprofessioneel samenwerken in zorg, welzijn en onderwijs