Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

NANDA International

Verpleegkundige diagnoses en classificaties 2021-2023

Specificaties
Paperback, 602 blz. | Nederlands
Springer Media B.V. | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789036826808
Rubricering
Hoofdrubriek : Paramedisch
Juridisch :
Springer Media B.V. 1e druk, 2021 9789036826808
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

​Dit boek is hét standaardwerk over verpleegkundige diagnostiek, samengesteld door NANDA International. Het is de vertaling van NANDA International Nursing Diagnoses: Definitions and Classification, 2021-2023. Deze editie is volledig geactualiseerd door redacteuren T. Heather Herdman, Shigemi Kamitsuru en Camila Takáo Lopes, en goedgekeurd door de Diagnosis Development Committee (DCC) van NANDA International (NANDA-I). Dit toonaangevende standaardwerk is een belangrijk referentiekader voor de verpleegkundige diagnostiek. Alle inleidende hoofdstukken zijn in deze nieuwe editie herzien. Ze bevatten belangrijke informatie die verpleegkundigen het benodigde inzicht bieden in het verzamelen en analyseren van gegevens, in de relatie daarvan met diagnoses en het klinisch redeneren, en in het doel en het gebruik van de taxonomie voor verpleegkundigen in de praktijk. Voor onderzoekers zijn er nieuwe aanbevelingen om verbeteringen te kunnen aanbrengen in de terminologie.
De belangrijkste updates:

-46 nieuwe verpleegkundige diagnoses en 67 herziene diagnoses;
-17 gewijzigde diagnoselabels, zodat deze overeenkomen met de huidige literatuur en de menselijke reactie weergeven;
-Verfijning van het merendeel van de samenhangende factoren/risicofactoren bij de verpleegkundige diagnoses;
-Standaardisering van de diagnostische indicatoren (bepalende kenmerken, samenhangende factoren, risicofactoren) om meer helderheid te verschaffen aan studenten en in de praktijk werkzame verpleegkundigen;
-Codering van alle termen voor de elektronische versies van de terminologie;
-Literatuurverwijzingen voor nieuwe en herziene diagnoses via internet;
-Een nieuw hoofdstuk over de herziene criteria van de bewijsniveaus (LOE: level of evidence) voor het indienen van nieuwe diagnoses.

T. Heather Herdman, PhD, RN, FNI, FAAN is Chief Executive Officer van NANDA-I en voormalig President (2006-2008), Green Bay, Wisconsin, USA.Shigemi Kamitsuru, PhD, RN, FNI is voormalig President van NANDA-I (2016-2020) en eigenaar van Kango Laboratory, Tokyo, Japan.Camila Takáo Lopes, PhD, RN, FNI is Director van het DDC (Diagnosis Development Committee) van NANDA-I, Adjunct Professor of Nursing Fundamentals en Masters and Doctoral Advisor, Nursing Graduate Program, Paulista School of Nursing, Federal University of São Paulo (Escola Paulista de Enfermagem, Universidade Federal de São Paulo), Brazilië.
NANDA International Verpleegkundige diagnoses en classificaties 2021-2023Uitvoerig geactualiseerd en herzien. Een onmisbare bron voor alle studenten verpleegkunde, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundige opleiders, verpleegkundige informatici, verpleegkundig onderzoekers en verpleegkundig managers.

Specificaties

ISBN13:9789036826808
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:602
Druk:1
Verschijningsdatum:30-11-2021
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        NANDA International