Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Doelgestuurd behandelen in de cognitieve gedragstherapie

Een praktische handleiding

Specificaties
Paperback, 90 blz. | NL
Bohn Stafleu van Loghum | e druk, 2024
ISBN13: 9789036829915
Rubricering
Hoofdrubriek : Psychologie
Juridisch :
Bohn Stafleu van Loghum e druk, 2024 9789036829915
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek helpt behandelaren in de ggz om doelgestuurd te behandelen en daarmee behandelingen efficiënter te maken. Het beschrijft de achtergrond én de uitvoering in de klinische praktijk. 

Doelgestuurd behandelen in de cognitieve gedragstherapie laat zien hoe belangrijk het is om aan het begin van de behandeling concrete en haalbare doelen te stellen en daarop te sturen. Dat wil zeggen dat behandelingen worden afgerond zodra de doelen behaald zijn, maar ook als duidelijk wordt dat deze niet haalbaar zijn. Het toepassen van doelgestuurde principes is vooral een attitudeverandering, allereerst bij de behandelaar maar ook bij de patiënt. 

Na een inleidend hoofdstuk waarin de achtergronden en contouren van doelgestuurd behandelen uit de doeken worden gedaan, wordt in de daarop volgende vier hoofdstukken geschetst hoe elk van de doelgestuurde principes in de praktijk kan worden toegepast. 

Het boek biedt concrete handvatten om aan de slag te gaan, aan de hand van onderwerpen als verwachtingenmanagement, doelen formuleren, taakverdeling, meten en evalueren en sturen op uitkomsten. De werkwijze wordt geïllustreerd aan de hand van casusbeschrijvingen en gespreksfragmenten. 

Auteurs zijn Colin van der Heiden en Kees Korrelboom. Colin van der Heiden is klinisch psycholoog en psychotherapeut en supervisor van de VGCt. Hij werkt op zzp-basis voor diverse zorginstellingen en is als onderzoeker in dienst van de Parnassia Groep. Kees Korrelboom is klinisch psycholoog en psychotherapeut en emeritus bijzonder hoogleraar bij het departement Medische en Klinische Psychologie van Tilburg University. 

Specificaties

ISBN13:9789036829915
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:90
Verschijningsdatum:3-1-2024
Hoofdrubriek:Psychologie

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Doelgestuurd behandelen in de cognitieve gedragstherapie