Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Overheidscommunicatie

Een gedragswetenschappelijke aanpak

Specificaties
Paperback, 288 blz. | Nederlands
Coutinho | 3e druk, 2020
ISBN13: 9789046906118
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Coutinho 3e druk, 2020 9789046906118
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Overheden communiceren met burgers. En dat doen zij met een reden. Bijvoorbeeld om mensen aan te moedigen meer te bewegen en zo overgewicht tegen te gaan. Of om rommel direct in de vuilnisbak te gooien om zo milieuvervuiling te helpen verminderen. De overheid zet communicatie grootschalig in voor het veranderen, versterken of afzwakken van gedrag, attitudes en kennis onder burgers.

'Overheidscommunicatie' legt de focus op de beïnvloedende rol van overheidscommunicatie. Het boek geeft een overzicht van actuele sociaalwetenschappelijke inzichten die de bijdrage van communicatie aan overheidsbeïnvloeding een stevig fundament geven. Deze inzichten worden geïllustreerd met voorbeelden uit campagnes en krantenartikelen.

'Overheidscommunicatie' is de opvolger van 'Nieuwe aanpak in overheidscommunicatie'. In deze herziene uitgave is de wetenschappelijke literatuur en een aantal cases geactualiseerd. Aan social media en storytelling zijn aparte hoofdstukken gewijd en er is aandacht voor de ethische aspecten van beïnvloedende overheidscommunicatie. Daarnaast bespreek het boek de consequenties van laaggeletterdheid en beperkte digitale vaardigheden voor overheidscommunicatie.

Specificaties

ISBN13:9789046906118
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:29-1-2020
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Nieuwe aanpak in overheidscommunicatie
Nico Jong | 31 maart 2014
Communicatiecampagnes van de rijksoverheid liggen met een zekere regelmaat zwaar onder vuur in de media en de politiek. Het zijn er te veel, ze zijn te duur en niet efficiënt, of nog erger: ze zijn weinig effectief.
Lees verder

Over Christine Swankhuisen

Drs. Christine Swankhuisen is zowel actief in de communicatiepraktijk als in de wetenschap.

Andere boeken door Christine Swankhuisen

Over Bert Pol

Dr. Bert Pol is emeritus lector Overheids-communicatie aan de Faculteit Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Hij publiceerde een aantal boeken en artikelen, waaronder Nieuwe aanpak in de overheidscommunicatie. Bert is oprichter en eigenaar van bureau Tabula Rasa in Den Haag.

Andere boeken door Bert Pol

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Overheidscommunicatie