Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Opvoedingsondersteuning als bijzondere vorm van preventie

Specificaties
Paperback, 271 blz. | Nederlands
Coutinho | 7e druk, 2021
ISBN13: 9789046907108
Rubricering
Juridisch :
Coutinho 7e druk, 2021 9789046907108
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Ouders en (mede)opvoeders staan in de opvoeding van hun kinderen regelmatig voor vragen of problemen. Zij gaan dan meestal te rade bij familie of vrienden in hun naaste omgeving. Soms is er meer nodig. Zij kunnen dan een beroep doen op professionele ondersteuning zoals die wordt geboden via sociale wijk- of jeugdteams. Opvoedingsondersteuning als bijzondere vorm van preventie beschrijft de ontwikkelingen in het werkveld opvoedingsondersteuning, met extra aandacht voor wat de transitie jeugd en de transformatie van het vak aan veranderingen met zich meebrengen.

In dit boek staat centraal wat professionele opvoedingsondersteuning inhoudt, met de nadruk op de preventieve functie die deze kan vervullen. Naast de theoretische uitgangspunten die het professioneel handelen onderbouwen, is een belangrijke plaats ingeruimd voor het vak opvoedingsondersteuning. Aan de orde komen de houding en werkwijze van de professional, de diverse vormen van opvoedingsondersteuning en concrete methoden en programma’s. Hierbij is het uitgangspunt dat de steun bij het opvoeden zich richt op het versterken van de eigen kracht van gezinnen en hun sociale netwerk. Ook de plek die opvoedingsondersteuning inneemt ten opzichte van andere vormen van jeugdhulp komt aan bod.

Deze uitgave is bedoeld voor studenten van sociale studies en voor professionals die betrokken zijn bij preventieve vormen van ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en hun ouders.
De transitie in de jeugdhulp heeft ook het werkveld opvoedingsondersteuning veel in beweging gebracht. De laatste ervaringen van de transitie en de meest recente methoden en programma’s zijn verwerkt in deze zevende druk, waarbij extra aandacht is voor diversiteit, het samenwerken en afstemmen op lokaal (wijk)niveau, de diverse rollen van de professionals die opvoedingsondersteuning uitvoeren, het (gemeentelijk) overheidsbeleid en het wettelijk kader.

Specificaties

ISBN13:9789046907108
Trefwoorden:opvoeding
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:271
Uitgever:Coutinho
Druk:7
Verschijningsdatum:20-5-2021
ISSN:

Over Marga Burggraaff-Huiskes

Marga Burggraaff-Huiskes is ontwikkelingspsycholoog. Zij was werkzaam bij K2 Brabants Kenniscentrum Jeugd en werkte als freelancer in het pedagogisch werkveld.

Andere boeken door Marga Burggraaff-Huiskes

Over Geraldien Blokland

Geraldien Blokland is pedagoog en werkte bij het Nederlands Jeugdinstituut. Als senior adviseur en trainer vervult zij nog een actieve rol binnen het werkveld opvoedingsondersteuning.

Andere boeken door Geraldien Blokland

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Opvoedingsondersteuning als bijzondere vorm van preventie