Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Onze ijsberg smelt!

Succesvol veranderen in moeilijke omstandigheden

Specificaties
Gebonden, 144 blz. | Nederlands
Business Contact | 1e druk, 2006
ISBN13: 9789047000921
Rubricering
Juridisch : Management
Business Contact 1e druk, 2006 9789047000921
Onderdeel van serie Business Bibliotheek
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als u 'Wie heeft mijn kaas gepikt' van Spencer Johnson kent, weet u hoe vermakelijk en tegelijk leerzaam een goede parabel kan zijn. 'Onze ijsberg smelt!' van John Kotter en Holger Rathgeber beschrijft de paniek die een kolonie van 286 pinguïns overvalt, als duidelijk wordt dat de gletsjer waarop ze leven op smelten staat.

In eerste instantie vertoont elke pinguïn een andere reactie, of komt met zijn eigen oplossing, totdat duidelijk wordt dat samenwerking de enige manier is om de problemen duurzaam het hoofd te bieden.

Dit boek laat op levendige wijze zien hoe u als team of organisatie kunt omgaan met veranderingen en crisissituaties en zo nieuwe kansen kunt creëren. Wat 'Wie heeft mijn kaas gepikt' voor de verandering van het individu is, is 'Onze ijsberg smelt!' voor veranderingen van groepen, teams en organisaties. Het boek is in full-color uitgegeven en rijk geïllustreerd.

Specificaties

ISBN13:9789047000921
Trefwoorden:basisbibliotheek
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:5-1-2013
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (3)

Onze ijsberg smelt!
Sonja de Bruin | 24 mei 2013
Ik heb 'Onze ijsberg smelt!' met veel plezier gelezen, dat als opvolger kan worden gezien van Wie heeft mijn kaas gepikt? van Ken Blanchard en Spencer Johnson, (ook een erg leuk boekje).
Lees verder
Onze ijsberg smelt!
Irma Vermeulen | 19 juni 2008
Het boek 'Onze ijsberg smelt' van John Kotter en Holger Rathgeber gaat over een kolonie van 286 pinguïns. Op een dag wordt door een pinguïn, genaamd Fred, ontdekt dat de ijsberg waarop zij leven aan het smelten is. In eerste instantie krijgt Fred weinig gehoor van de overige pinguïns uit zijn kolonie, behalve van Alice, lid van de Leiderschapsraad. Samen proberen ze de Leiderschapsraad te overtuigen van het gevaar en de urgentie. Dit heeft heel wat voeten in aarde, aangezien er een aantal pinguïns tegen is, waaronder de pinguïn Nee-nee. Een fabels met heel herkenbare personages!
Lees verder
Onze ijsberg smelt!
Peter de Roode | 27 november 2006
Het boek 'Onze ijsberg smelt' van John Kotter en Holger Rathgeber is het verhaal van een pinguïnkolonie die de noodzaak voelt (aan den lijve in dit geval) om te veranderen. De auteurs beschrijven welke groepsprocessen er kunnen plaatsvinden bij veranderingen. Dit in tegenstelling tot het bekende boekje 'Wie heeft mijn kaas gepikt' (van Johnson en Blanchard) dat zich voornamelijk richt op verandering vanuit individueel perspectief. Kotters acht regels voor succesvolle verandering dienen als basis voor dit boek. Aan hand van een simpel verhaal dat in een uurtje te lezen is, kunnen organisaties zich voorbereiden op een belangrijk veranderingsproces. Maar zoals het vaak gaat met metaforen: de een loopt er mee weg, de ander kan er niets mee.
Lees verder

Over John Kotter

John P. Kotter is de Konosuke Matsushita Professor in Leiderschap aan de Harvard Business School en oprichter en mededirecteur van Kotter Associates in Cambridge, Massachusetts. Hij is afgestudeerd aan MIT en Harvard en is sinds 1972 verbonden aan de Harvard Business School. In 1980, hij was toen drieëndertig jaar oud, kreeg hij een vaste aanstelling en een volledig professoraat aan het opleidingsinstituut, waarmee hij een van de jongste mensen in de geschiedenis van Harvard werd die een dergelijke eer te beurt viel.

Andere boeken door John Kotter

Over Holger Rathgeber

Holger Rathgeber werkte jarenlang in directiefuncties bij Motorola en Becton Dickinson en is nu werkzaam bij Kotter International.

Andere boeken door Holger Rathgeber

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onze ijsberg smelt!