

Mari Maris weet alles over groenten; dat liet ze al zien met de door pers en publiek bejubelde 'Groentebijbel' (25.
Meer over Mari MarisGroentebijbel
Van aardappelpuree tot zuringsouffle
Samenvatting
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten.
Mari Maris besloot na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen te hangen en groenten te gaan verbouwen. Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessante wetenswaardigheden te vertellen.
'Het is gelukt; het groentekookboek van Jane Grigson heeft een waardige opvolger gekregen.' - Jonah Freud, De Kookboekhandel
'Een leerboek, een kookboek, een boek om van te smullen!' - Yvonne Kroonenberg
Trefwoorden
Specificaties
Thema classificatie
Inhoudsopgave
U kunt van deze inhoudsopgave een PDF downloaden
10 Basiskennis en -begrippen
18 Basisrecepten
31 Seizoenskalender
34 Aardappel
44 Andijvie
50 Artisjok
58 Asperge
66 Aubergine
74 Bieten
84 Bleekselderij
90 Bloemkool
96 Boerenkool
103 Borlotti- of kievitsbonen
109 Broccoli
114 Chinese kool
120 Cichorei
126 Courgette
137 Crosne
142 Doperwten
148 Eetbare bloemen
154 Gemengde bonen
158 Gemengde groenten
167 Hopscheuten
171 Kapucijners
176 Kardoen
181 Kastanjes
188 Knoflook
194 Knolselderij
200 Komkommer
206 Koolraap of rutabaga
212 Koolrabi
218 Kool: rodekool
224 Kool: wittekool en spitskool
230 Maïs
238 Meiraap
Molsla 245
Paddenstoelen 250
Paksoi 258
Paprika 264
Pastinaak 271
Patisson 277
Peultjes 283
Pompoen 287
Postelein 296
Prei 302
Raapstelen 308
Rabarber 314
Radijs, rammenas, rettich,
daikon en ijspegel 322
Rucola 328
Savooiekool 334
Schorseneren 341
Sla 347
Snijbiet 353
Snijbonen 361
Sperziebonen 367
Spinazie 375
Spruitjes 387
Tomaat 395
Topinamboer (aardpeer) 409
Tuinbonen 416
Ui, bosui en sjalot 425
Venkel 433
Water- en winterkers 443
Witlof, roodlof en radicchio 449
Wortel, was- en bospeen 455
Zeekraal 465
Zuring 470
Zuurkool 476
Dankwoord 482
Register 483
Vaak samen gekocht
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Net verschenen
Rubrieken
- aanbestedingsrecht
- aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
- accountancy
- algemeen juridisch
- arbeidsrecht
- bank- en effectenrecht
- bestuursrecht
- bouwrecht
- burgerlijk recht en procesrecht
- europees-internationaal recht
- fiscaal recht
- gezondheidsrecht
- insolventierecht
- intellectuele eigendom en ict-recht
- management
- mens en maatschappij
- milieu- en omgevingsrecht
- notarieel recht
- ondernemingsrecht
- pensioenrecht
- personen- en familierecht
- sociale zekerheidsrecht
- staatsrecht
- strafrecht en criminologie
- vastgoed- en huurrecht
- vreemdelingenrecht