Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Forensisch psychiatrische snippers

Specificaties
Paperback, 475 blz. | Nederlands
Wolf Productions | 6e druk, 2011
ISBN13: 9789058506092
Wolf Productions 6e druk, 2011 9789058506092
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

In deze bundel komen onderwerpen aan de orde die een brug slaan tussen de psychiatrie en justitie, de forensische psychiatrie. Een brug tussen twee geheel verschillende vakgebieden, met elk zijn eigen doelstelling, maatschappelijke oriëntatie en taal. Alleen al door de wetgeving, maar ook door de organisatievorm en de wijze van financiering vormen deze vakgebieden aparte systemen die lastig met elkaar in verband te brengen zijn.

De klassieke forensisch psychiatrische vraagstellingen van ontoerekeningsvatbaarheid, relatie tussen psychiatrische ziekte en delict, en het voorspellen van gevaar alsmede de modernisering van de psychiatrie, waarbij de patiënten niet meer in een inrichting, maar in hun eigen maatschappelijke omgeving kunnen worden behandeld en begeleid, heeft geleid tot het raken van beide vakgebieden aan elkaar.

Het is de auteur gelukt allerlei aspecten van de forensische psychiatrie in de vakliteratuur en de media aan de orde te stellen op een manier die zowel voor mensen die werkzaam zijn bij justitie als in de gezondheidszorg verhelderend is, en zo de samenwerking ten voordele van de patiënten bevordert. Voor studenten en wetenschappers, zowel in de geneeskunde als aan de juridische faculteit, is dit boek met zijn essays en beschouwingen een inspiratiebron om vanuit de forensische psychiatrie professioneel te kijken naar het andere gebied.

Specificaties

ISBN13:9789058506092
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:475
Druk:6
Verschijningsdatum:29-7-2011
Hoofdrubriek:Algemeen juridisch
ISSN:

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Forensisch psychiatrische snippers