Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Financieel management voor de niet-financiële manager - Deel 1: Jaarverslaggeving

Specificaties
Paperback, 128 blz. | Nederlands
Uitgeverij H&G | 5e druk, 2022
ISBN13: 9789083024547
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Uitgeverij H&G 5e druk, 2022 9789083024547
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Financieel management' staat bij velen in de belangstelling; niet zo vreemd, want geld speelt in organisaties nu eenmaal een belangrijke rol. Managers hebben daarmee te maken, ook als zij zelf niet in de financiële sector van die organisatie werken.

Zo moeten er gesprekken worden gevoerd met financiële functionarissen, zoals controllers, accountants en financieel directeuren. Bedrijfsvoeringsaspecten brengen ook vrijwel altijd financiële gevolgen mee, die in managementteams worden besproken. Voldoende kennis van financieel management is daarom voor iedere manager van essentieel belang.

De serie 'Financieel management voor de niet-financiële manager' behandelt in drie delen de belangrijkste financiële onderwerpen op een niveau dat voor leken op financieel gebied helder en begrijpelijk is. Dit eerste deel gaat over de jaarverslaggeving, waarbij de drie financiële staten (balans, winst-en-verliesrekening en kasstroomoverzicht) worden behandeld en de juridische achtergronden aan de orde komen. Doel is om de terminologie te verduidelijken en te laten zien hoe een jaarrekening kan worden geanalyseerd.

Specificaties

ISBN13:9789083024547
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Druk:5
Verschijningsdatum:16-2-2022
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Over Gijs Hiltermann

Gijs Hiltermann is zelfstandig gevestigd adviseur en opleider op het gebied van financieel management. Als docent/trainer heeft hij een variëteit aan financiële en niet-financiële managers getraind binnen bedrijven, overheidsorganisaties en masteropleidingen van diverse universiteiten en hogescholen.

Andere boeken door Gijs Hiltermann

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Financieel management voor de niet-financiële manager - Deel 1: Jaarverslaggeving