Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789083099309. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Fit4Life hét doktersrecept - Zo maak je fit zijn je nieuwe gewoonte

met fit na covid special

Specificaties
Paperback, 432 blz. | Nederlands
van Rooijen | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789083099316
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch :
van Rooijen 1e druk, 2021 9789083099316
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Artsen en wetenschappers inspireren je fit te worden in slechts vier weken. En dat ook te blijven. Met dit boek heb je voldoende motivatie, kennis en redenen in huis om Fit4Life te zijn!

DE WERELDWIJD BEWEZEN METHODE
Een killerbody en een sixpack, we willen het allemaal. Maar waar doen we het eigenlijk voor? Lekker veel likes op instagram? Die toch wel te hoge bloeddruk? Een midlifecrisis? Of omdat je er genoeg van hebt om op de bank te hangen?

'Fit4Life – hét doktersrecept' laat je zien dat het écht zin heeft om te beginnen met sterker en gezonder te worden, en dat ook te blijven. Fit4Life is er voor superfoodhelden, burgerliefhebbers, vega’s, stroopwafellovers, youngsters, hipsters en je moeder, je vriend en je opa.

Gebaseerd op het wereldwijde gezondheidsprogramma Fit4Surgery inspireren artsen en wetenschappers je fit te worden in slechts vier weken. En dat ook te blijven. Ze laten je zien dat gezondheid eigenlijk vrij gewoon is, en geen hype, dieet of lifestyle. En belangrijk in tijden van ziekte en herstel, zoals het coronavirus. Gezond zijn is de basis, voor iedereen die liever wil voorkomen dan genezen. Met dit boek heb je voldoende motivatie, kennis en redenen in huis om Fit4Life te zijn!

Hét boek over fit zijn, met tips van onder andere het Voedingscentrum, een personal trainer, meerdere artsen, professor van het brein Erik Scherder en professor voeding en gezondheid Jaap Seidell.

Met dit boek maak je fit zijn je nieuwe gewoonte. - Professor Erik Scherder

Een gezonde leefstijl is alles bij elkaar. Gezond eten, optimaal bewegen, goed slapen, een evenwichtig leefpatroon, wat elkaar versterkt. Daarom geloof ik ook zo in dit boek. - Professor Jaap Seidell

Bankhangen tot je ziek wordt, die tijd is nu voorbij. – Sportarts Goof Schep

Een interessant en pragmatisch boek voor zowel patiënten als zorgverleners. Iedereen Fit4Life! - Huisarts Ylva Onderwater

Een gezonde leefstijl is alles bij elkaar. Gezond eten, optimaal bewegen, goed slapen, een evenwichtig leefpatroon, wat elkaar versterkt. Daarom geloof ik ook zo in dit boek. - Professor Jaap Seidell

Het is een boek met een goed doordachte opzet, veel aandacht voor de belangrijkste aspecten van leefstijl, leuk en toegankelijk om te lezen, met een vleugje humor en met een duidelijke wetenschappelijke achtergrond. - Nieuws voor diëtisten

Er komt veel op de markt over dit onderwerp, maar vaak minder breed georiënteerd dan Fit4Life. - Medisch Contact

De vele tips, tools, oefeningen en weekmenu's zijn praktisch toepasbaar. Een boek voor eenieder die op basis van zijn eigen motivatie interesse heeft in fit zijn of worden. - NBD Biblion

Specificaties

ISBN13:9789083099316
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:432
Uitgever:van Rooijen
Druk:1
Verschijningsdatum:27-12-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

Fit4life - Op naar het nieuwe normaal
Ineke Peters | 15 april 2022
Gezondheid is meer dan níet ziek zijn. Waarom komen mensen pas in contact met de zorg wanneer ze ziek zijn? Huisarts in opleiding Stefan van Rooijen, auteur van Fit4life, legt in dit kloeke hand- en doe-het-zelfboek uit hoe iedereen van jong tot oud zelf de regie over de eigen gezondheid kan houden.  
Lees verder

Over Stefan van Rooijen

Dr. Stefan van Rooijen is huisarts i.o. en gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht op de introductie van een wereldwijd programma om patiënten fit te krijgen voor hun operatie: Fit4Surgery. Dit boek maakt een langgekoesterde droom werkelijkheid: het beschikbaar maken van de vele kennis rondom gezondheid, leefstijl en fit worden. Iedereen Fit4Life!

Andere boeken door Stefan van Rooijen

Inhoudsopgave

FIT-NA-Covid Special
Dat mensen kwetsbaar zijn, laat de coronapandemie ons schrijnend zien. Een ongezonde leefstijl zoals het eten van ultra-bewerkte voeding, roken, gebruik van te veel alcohol, stress, inactiviteit en het hebben van een chronische ziekte zoals obesitas of hart- en vaatziekten maken ons nóg kwetsbaarder. Aan de andere kant is gezond leven juist onze kans. In deze special hebben we het nog eens over de periode die we allemaal hebben doorgemaakt, en leggen we uit hoe jij je kans kunt grijpen om je te wapenen tegen de ernst van ziektes. Met Fit4Life maak je vervolgens gezondheid tot je nieuwe gewoonte.

1. FIT NA COVID 15
-Ervaringsdeskundige coronabesmetting dr. Stefan 15
-Geschiedenis 18
-Waarom 21
-Hoe dan 29
-Wat dan 34
-Energie tips: VVV 38
-Corona tips 39
-Interessante websites 41
-Elf vragen aan de expert Anne-Loes van der Valk 42

Warming up
Dit is het inspiratiemoment om jouw motivatie boven water te krijgen. Waarom wil jij fit zijn? Wat is je doel? Pak de regie over je eigen gezondheid en word fit! En: hoe fit je ben je nu eigenlijk?

1. VOORWOORD 55
-Fit: toen en nu 55
2. FIT4LIFE – HÉT DOKTERSRECEPT 63
-Hoe het idee voor dit boek ontstond 69
-Fit4Life – hét doktersrecept 71
3. FUNDAMENTALS 73
-Waarom zou je gezond willen zijn?! 73
-Pak je regie 77
4. DE UITDAGING 78
-Waar train jij voor? 78
-Van motivatie naar gedrag en verandering in gewoonte 79
-Yes, you can! 81
-Hoe je met motivatie je gedrag beïnvloedt 84
-Gewoonte 86
-Meer lezen over motivatie? Boekentips van experts 88
-App tips 89
5. DE FIT QUIZ 90
-Hoe fit ben jij? 90
-Stellingen 90
6. FIT4LIFE PASPOORT 92

Work Out
Hoe kun je fit(ter) worden, en wat heb je hiervoor nodig? Wist je dat bewegen uit drie dingen bestaat? Dat zijn conditie, kracht en balans. Da’s fijn voor de afwisseling, straks bij je work out! En hoe staat het eigenlijk met je voeding, in de zin van porties, voedingsstoffen en supplementen? Zijn er intoxicaties waar je rekening mee moet houden, oftewel: rook je? Gebruik je alcohol? Drugs? Of medicijnen? En hoe zit het op mentaal gebied, met je nachtrust, je werkdruk en je algehele welzijn? In dit deel vind je veel praktijkvoorbeelden waar je mee aan de slag kunt. Je kunt ze op jouw persoonlijke situatie aanpassen. Natuurlijk kun je ze ook bespreken met je huisarts, coach, personal trainer of behandelaar om echt goed voorbereid te beginnen met jouw plan om fit te worden!

1. BEWEGING 99
-Spierballen en uithoudingsvermogen
-Conditie, kracht en balans
2. VOEDING 163
-Je bent wat je eet.
-Porties, voedingsstoffen en supplementen
3. INTOXICATIES 245
-Alles met mate(n)
-Roken, alcohol, medicatie en drugs
4. MENTAAL 301
-Je bent wat je denkt
-Zingeving, welzijn en slapen
5. DE PRAKTIJK 367

Cooling Down
Met jouw doel helder voor ogen, en de kennis van dit boek op zak, kun je in dit derde deel van het boek, de cooling down, je persoonlijke Fit4Lifepaspoort samenstellen. Zo kun je je doelstellingen om fit te worden eenvoudig bijhouden, behalen en delen, en je succes vieren!

1. FIT4LIFE PASPOORT 401
2. TRAININGSPROGRAMMA 408
3. ANTWOORDEN FIT QUIZ 415
4. BEHIND THE AUTHOR 421
5. DANKWOORD 427

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Fit4Life hét doktersrecept - Zo maak je fit zijn je nieuwe gewoonte