Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Basisboek geschiedenis sociaal werk in Nederland

Specificaties
Paperback, blz. | Nederlands
SWP | 1e druk, 2016
ISBN13: 9789088506802
Rubricering
Hoofdrubriek : Geschiedenis
Juridisch :
SWP 1e druk, 2016 9789088506802
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek laat de dynamiek van het sociaal werk zien. Door de jaren heen verandert het sociaal werk en toch blijft er ook veel hetzelfde. Wie wat van geschiedenis weet, kan de nieuwe begrippen plaatsen: Wmo, participatiesamenleving, bezuinigingen, eigen kracht, decentralisatie, sociaal wijkteam.
In dit boek wordt getoond waar veranderingen vandaan komen en hoe de sociale beroepen zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Hoe in de loop der jaren met sociale en opvoedkundige problemen is geworsteld en welke oplossingen werden gevonden. Daarom is kennisnemen van de geschiedenis leerzaam en bovendien een inspiratiebron. Want in de geschiedenis van het sociaal werk maak je kennis met interessante en inspirerende pioniers.
Het boek kent drie lezersgroepen: professionals en beleidsmakers in het sociale domein; studenten Sociaal Werk (CMV, MWD, SPH, CT) en Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) én iedereen die meer wil weten over de roots van ons sociale bestel.
Het boek is fraai geïllustreerd en heeft een duidelijke structuur. Het begint met hoofdstukken over de motivaties, middeleeuwen en Gouden Eeuw en dan volgen hoofdstukken tot in onze tijd. Telkens worden de sociale initiatieven geplaatst in de context van de bredere Nederlandse geschiedenis. Een student merkte daarover op: "Je hebt eigenlijk twee boeken in één. Heel handig." Het boek biedt een onmisbaar kader voor de digitale Canon Sociaal Werk en de meer dan tien deelcanons. Deze zesde druk is geheel herzien en geactualiseerd. Sommige hoofdstukken zijn ingekort, maar ook zijn nieuwe paragrafen en hoofdstukken toegevoegd, zoals jeugdwerk en jeugdzorg, vrouwenhulpverlening, ouderenwerk, reclassering, opbouwwerk, sociaal juridische dienstverlening, Wmo en participatiesamenleving.
Auteur: Maarten van der Linde is voorzitter van de Vereniging Canon Sociaal Werk. Hij werkte van 1971 tot 2014 als docent geschiedenis in het hoger onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789088506802
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2016
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek geschiedenis sociaal werk in Nederland