Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Crimineel Utrecht

De geschiedenis van misdaad in en om Utrecht

Specificaties
Paperback, 300 blz. | Nederlands
Just Publishers | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789089756220
Just Publishers 1e druk, 2018 9789089756220
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Met het schrijven van dit boek bundelen Daniel M. van Doorn & Evert van der Zouw twee van hun grote interesses: misdaad en de stad Utrecht. Drie jaar werkten ze aan hun boek. Nu heten zij de true crime-lezers welkom in Crimineel Utrecht: de geschiedenis van de misdaad in en om Utrecht.
Hans van Zon en 'Oude Nol', Bertus Kwarten en Henk Rommy, de 'Utrechtse Seksbaron' en Bertie Cirkel. Deze landelijk bekende personen hebben allemaal een ding gemeen: allen zijn ze voor korte of langere tijd actief geweest in het criminele landschap van de regio Utrecht.

In Crimineel Utrecht komen de schemerige werelden van de misdaad in en rond Utrecht aan bod. Beschreven zijn onder andere de prostitutie, de woonwagengemeenschap, de motorclubs, de drugshandel en de witwaspraktijken. Naast misdaden van moordenaars worden ook minder bekende criminelen, oplichters, asociale inwoners en bajesklanten, uitgebreid beschreven.

Van Doorn en Van der Zouw brengen in Crimineel Utrecht de geschiedenis van misdaad in en om Utrecht gedetailleerd in kaart. Ze doken in stadsarchieven, lazen vele jaargangen oude kranten en plozen rechtbankverslagen na. Ze legden contact met nabestaanden, juristen en politiemensen, journalisten en met een aantal criminelen. Bovendien bezochten ze de belangrijke 'plaatsen delict' en vele rechtbankzittingen.

'Ervaringsdeskundige' Henk Orlando Rommy, alias 'Zwarte Cobra' schreef vanuit zijn Amerikaanse gevangeniscel, een passend voorwoord.

Evert van der Zouw (1976) en Daniel M. van Doorn (1986) verzamelen al vele jaren alle beschikbare informatie over de misdaad in Nederland en over hun woonplaats Utrecht in het bijzonder. Voor Crimineel Utrecht bundelden zij hun kennis en hun collecties.

Specificaties

ISBN13:9789089756220
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Druk:1
Verschijningsdatum:5-7-2021
ISSN:

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Duister verleden
2. Hans van Zon en 'Oude Nol'
3. Softdrugspioniers aan de Oudegracht
4. Vrijstaat 'De Huppel'
5. Rode Schemer
6. Van Nozems tot OMG's
7. Utrechtse 'zware jongens'
8. Stenen schuiven met Willem
9. 'Zwarte Cobra'
10. Utrechtse tentakels van Octopus
11. 'Hoedt dy voor den Utrechtsman
12. Utrechtse monstransroof
13. Op de kaart
14. Strafpleiters
15. Het Wolvenplein
16. Op het 'Luie End'

Namenregister
Geraadpleegde literatuur

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Crimineel Utrecht