Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kwartetmoord

Het complete verhaal van een viervoudige moord

Specificaties
Paperback, 288 blz. | Nederlands
Just Publishers | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789089759092
Rubricering
Hoofdrubriek : Thrillers en spanning
Just Publishers 1e druk, 2021 9789089759092
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek is niet alleen voer voor politiemensen, forensisch onderzoekers, advocaten en journalisten, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de hedendaagse misdaad. Kwartetmoord Jan Colijn en Tom Meerbeek Op klaarlichte dag worden in een growshop op brute wijze vier mannen doodgeschoten.

Ze worden doorzeefd met kogels. Het zijn de harde wetten van de hennepteelt. Drie leden uit één gezin krijgen levenslang. Deze bizarre zaak wordt landelijk bekend als De Kwartetmoord, een van de meest spraakmakende en lugubere misdrijven van de afgelopen jaren. Niet alleen vanwege het aantal slachtoffers, maar vooral ook door de manier waarop deze vier mannen om het leven worden gebracht.

Ze worden van zeer dichtbij met meerdere kogels doorzeefd. Vanaf het eerste moment storten verslaggevers Jan Colijn en Tom Meerbeek zich vol op de zaak. Ze baseren zich niet alleen op officiële bronnen, maar ook nemen ze een duik in de schimmige Twentse onderwereld. De journalisten publiceren een reeks reportages die bol staat van de pikante details over de drie verdachten, een vader en zijn twee zonen. Justitie tracht de spraakmakende reportagereeks te stoppen. Tevergeefs. Colijn en Meerbeek onthullen onder meer dat de verdachten een week voor het bloedbad al worden gefilmd bij een brute afpersing.

De politie beschikte over deze beelden. Wat is het mysterie van de verdwenen moordkleding en waarom sprong de vader met kleren en al in een vijver om een eendje te redden? Waarom schakelden politie en justitie een geheim agent in? De auteurs werden voor hun berichtgeving genomineerd voor De Tegel, de hoogste journalistieke onderscheiding in ons land. In dit boek over de Kwartetmoord verzamelden ze alle informatie. En nog veel meer.

Hun boek is niet alleen voer voor politiemensen, forensisch onderzoekers, advocaten en journalisten, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de hedendaagse misdaad.

Specificaties

ISBN13:9789089759092
Trefwoorden:true crime
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:1-3-2021

Over Jan Colijn

Jan Colijn (1966) werkte bijna dertig jaar voor De Telegraaf, waar hij veel ervaring opdeed met misdaadjournalistiek. Sinds 2017 werkt hij bij RTV Oost.

Andere boeken door Jan Colijn

Over Tom Meerbeek

Tom Meerbeek (1979) werkt sinds 2000 voor RTV Oost, waarvoor hij de laatste jaren de vaste misdaadverslaggever is.

Andere boeken door Tom Meerbeek

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kwartetmoord