Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handboek Verzekeringsrecht (studenteneditie)

Specificaties
Paperback, 1152 blz. | Nederlands
Intersentia | 1e druk, 2016
ISBN13: 9789400008052
Intersentia 1e druk, 2016 9789400008052
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

In dit referentiewerk worden alle facetten van het verzekeringsrecht grondig geanalyseerd: schadeverzekeringen, zaakverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, levensverzekeringen, ziekteverzekeringsovereenkomsten, …

Geen enkel verzekeringsprobleem wordt door de auteurs uit de weg gegaan: segmentatie, e-commerce, bewijs en interpretatie verzekeringsovereenkomst, mededelingsplichten van de verzekerde en de verzekeraar, medische informatie, premie, verval van recht, opzet en grove fout, terrorisme, natuurrampen, looptijd en wijziging tijdens looptijd van de verzekeringsovereenkomst, beëindiging van de verzekeringsovereenkomst, dekking in de tijd, leiding van het geschil, rechtstreekse vordering, excepties, kwitantie,… Moeilijke leerstukken zoals de medeverzekering en de herverzekering worden, net als het gedragstoezicht, het producttoezicht, de MIFID, Solvency II enz. helder uitgelegd.

De auteurs plaatsen het verzekeringsrecht in een breder kader en verduidelijken de verbanden met andere rechtstakken zoals het verbintenissen- en contractenrecht, het aansprakelijkheidsrecht, het familiaal vermogensrecht, het Wetboek Economisch Recht, en – uiteraard – het Europees recht.

Ook de geschillenbeslechting wordt onder de loep genomen. Zo worden onder andere de verjaring in het verzekeringsrecht, de buitengerechtelijke geschillenbeslechting via dading, gedragscodes, de bemiddeling, de bindende partijbeslissing, de IPR-vraagstukken enz. uitvoerig belicht.

De auteurs en editors, een gedreven team van verzekeringsspecialisten, hebben steeds gestreefd naar de grootst mogelijke volledigheid qua rechtspraak en rechtsleer. Hierdoor worden de controverses in rechtspraak en rechtsleer duidelijk benadrukt, en worden steeds de argumenten pro en contra weergegeven. Daarenboven hebben ze alle leerstukken steevast kritisch benaderd en nemen ze een persoonlijk standpunt in.

Dit alles resulteert in een helder overzicht met talrijke voorbeelden uit de rechtspraak, een grondig en alomvattend naslagwerk dat dankzij een gedetailleerd en handig trefwoordenregister zeer snel raadpleegbaar is.

Kortom, dit uiterst actuele boek (aangepast aan de Verzekeringswet 2014 en de wetswijziging van 29 juni 2016, evenals aan de nieuwe Toezichtswet van 13 maart 2016) is ook voor ù een onmisbaar naslagwerk!

Specificaties

ISBN13:9789400008052
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:1152
Uitgever:Intersentia
Druk:1
Verschijningsdatum:15-11-2016
ISSN:

Over Britt Weyts

Britt Weyts studeerde rechten aan de Universiteit Antwerpen. In 2003 promoveerde ze aan diezelfde universiteit tot doctor in de rechten met het proefschrift “De fout van het slachtoffer in het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht”. Haar proefschrift werd in 2004 bekroond met de Fernand Collin Prijs voor Recht. Zij is momenteel hoofddocent aan de faculteit rechten van de Universiteit Antwerpen en werkzaam in het ruime domein van het verbintenissenrecht, met een klemtoon op het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Zij is lid van de onderzoeksgroep Persoon en Vermogen. Voorts is zij auteur van talrijke publicaties in deze domeinen, waaronder (samen met Thierry Vansweevelt) het “Handboek Buitencontractueel Aansprakelijkheidsrecht” dat in 2009 werd uitgegeven. In 2004 startte ze als advocaat aan de balie van Brussel in het kantoor Thelius. Eind 2008 vervoegde zij het team van Linklaters en in 2013 het kantoor Verbist & Vanlerberghe Omega Law aan de balie van Antwerpen.

Andere boeken door Britt Weyts

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Verzekeringsrecht (studenteneditie)