Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Wet arbeidsmarkt in balans

De rol van de ondernemingsraad

Specificaties
Paperback, 82 blz. | Nederlands
Vakmedianet | 1e druk, 2019
ISBN13: 9789462156371
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Arbeidsrecht
Jongbloed : Arbeidsrecht diversen
Vakmedianet 1e druk, 2019 9789462156371
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Na de omvangrijke wijziging van het arbeidsrecht door de Wet werk en zekerheid (Wwz) in 2015, gaat het arbeidsrecht opnieuw op de schop. Op 28 mei 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) aangenomen. De Wab introduceert nieuwe regels voor het arbeidsrecht. Het gaat om aanpassingen in de regeling voor oproepovereenkomsten, de regels omtrent de proeftijd, de ketenregeling, het ontslagstelsel, de berekening van de transitievergoeding, de regels voor payrollkrachten en de berekening van WW-premies. Het is de bedoeling dat de nieuwe regels van kracht worden per 1 januari 2020.

Voor werkgevers en ondernemingsraden is het van groot belang om op de hoogte te zijn van het arbeidsrecht. Dit boek geeft een handreiking hoe er moet worden omgegaan met de nieuwe regelgeving, zowel juridisch als praktisch. Het biedt inzicht in de belangrijkste veranderingen en wat dit voor de praktijk betekent. Per onderwerp wordt aandacht besteed aan het geldende wettelijke kader, de nieuwe regelgeving en het overgangsrecht, waarbij duidelijke voorbeelden worden gegeven. In het boek is een apart hoofdstuk opgenomen waarin specifiek wordt gekeken naar de consequenties die de Wab met zich brengt voor de ondernemingsraad.

Specificaties

ISBN13:9789462156371
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:82
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:20-6-2019
Hoofdrubriek:Arbeidsrecht

Over Steven Jellinghaus

Dr.mr. Steven Jellinghaus (1969) is advocaat-partner en register-mediator verbonden aan De Voort Advocaten & Mediators te Tilburg. Aldaar richt zijn praktijk zich op de collectieve aspecten van het arbeidsrecht en het sportrecht. Tevens is hij als universitair docent verbonden aan het departement sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg. In 2003 is hij daar gepromoveerd op het onderwerp harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder na fusie en overname. Hij heeft vele publicaties op zijn naam en verzorgt regelmatig post-academisch onderwijs.

Andere boeken door Steven Jellinghaus

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wet arbeidsmarkt in balans