Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Am:jaarboek 2019

Specificaties
Paperback, blz. | Nederlands
Vakmedianet | 1e druk, 2019
ISBN13: 9789462156555
Vakmedianet 1e druk, 2019 9789462156555
Onderdeel van serie AM Jaarboek
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

De Nederlandse verzekeringsmarkt houdt de groei erin: in 2018 vergroten de verzekeraars hun omzet met 3,4% tot meer dan € 72,5 mld, goed voor opnieuw de vijfde plaats in de rij van grootste verzekeringsmarkten van Europa. Dat lijkt mooi, zeker omdat zowel de schade- als de levensector winst maakt. Maar de toename in inkomsten is vooral een kwestie van jaarlijks de zorgpremies opschroeven: rekenen we de zorgverzekeraars niet mee, dan krimpt de markt met een half miljard. Er is dus reden tot zorg.

De levensverzekeraars verzetten de bakens en zetten vooral in op pensioenen. Toch levert dat nog geen substantiële toename van de inkomsten op, terwijl de bodem van de individuele markt nog niet lijkt bereikt. Uit schadeverzekeringen zijn in 2018 wel meer inkomsten geboekt. De autoverzekeraars zijn op aandringen van DNB in beweging gekomen en tillen het premieniveau langzaamaan weer naar kostendekkende hoogte. Maar klimaatverandering met bijbehorende stormschades en technologische ontwikkelingen nopen deze markt ook tot het anders aanvliegen van de klant. Louter risico’s dragen is niet meer genoeg: meer ondersteuning bieden op het gebied van risicomanagement en preventie krijgt een steeds grotere rol in het beleid van de verzekeraars.

In dit jaarboek zijn alle premiegegevens verzameld van de Nederlandse verzekeraars die hun financiële jaarresultaten moeten aanleveren bij toezichthouder DNB. Het boek biedt tot op brancheniveau inzicht in omzet en resultaten: wie zijn de grootste marktpartijen en wat zijn hun resultaten? De internationalisering van de verzekeringsmarkt maakt dat een aantal bepalende marktspelers niet in de officiële cijfers zijn opgenomen. Zo is het Nederlandse bedrijf van Allianz opgegaan in de Benelux-organisatie. Daarom verzamelt DNB geen premiecijfers meer van deze partij; omdat Allianz een van de leidende verzekeraars is in (met name) Schade, zijn in dit jaarboek wel de totaalpremies opgenomen voor zowel het leven- als het schadebedrijf. Die zijn ontleend aan het jaarverslag van Allianz Benelux.

In het jaarboek staan daarnaast beknopte overzichten van de uitvaartverzekerings- en hypotheekbranche. Minder beknopt is de top 100 van intermediairbedrijven, die een uniek inzicht biedt in de top van de markt voor financieel advies in Nederland.

Tot slot is met ingang van 2017 ook een lijst opgenomen van de 100 grootste pensioenfondsen. Een deel van de markt onttrekt zich dus aan het zicht van DNB. Ondanks deze kanttekening geeft het AM Jaarboek nog altijd het meest diepgaande inzicht in omvang en resultaten van de verzekeringsmarkt in Nederland, van beschikbarepremieregeling tot rechtsbijstandpolis.

Specificaties

ISBN13:9789462156555
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:10-12-2019

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Am:jaarboek 2019