Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe wij beter over kennis kunnen nadenken

Een bijdrage vanuit de maatschappelijke bestuurskunde - deel 1

Specificaties
Paperback, blz. | Nederlands
Boom Juridische Uitgevers | 1e druk, 2015
ISBN13: 9789462366411
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Bestuursrecht
Boom Juridische Uitgevers 1e druk, 2015 9789462366411
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Iedereen weet dat kennis in de huidige samenleving een strategische betekenis heeft. Maar wat moeten we onder kennis verstaan? Sommigen denken vooral aan het soort inzichten dat aan universiteiten wordt voortgebracht. Anderen doelen op kennis die voor het oplossen van maatschappelijke problemen kan worden gebruikt. En weer anderen verwijzen naar inzichten van morele of filosofische aard.

Na veertig jaar onderzoek in diverse takken van wetenschap te hebben gedaan, brengt Gabriël van den Brink zijn denkbeelden in dit essay bijeen. Hij stelt niet alleen een originele definitie van weten in meer algemene zin op, maar ontwerpt ook een typologie waarbij hij onderscheid aanbrengt tussen het disciplinaire, het professionele, het publieke en het intieme weten. Verder vraagt hij zich af wat er bij de wisselwerking tussen deze vormen van weten gebeurt en stelt hij een andere taakopvatting van de universiteit voor.

Specificaties

ISBN13:9789462366411
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:3-12-2015
Hoofdrubriek:Bestuursrecht
ISSN:

Over Gabriël van den Brink

Gabriël van den Brink (1950) was tot 2016 hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan Tilburg University en werkt sindsdien als hoogleraar wijsbegeerte bij Centrum Ethos aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Kenmerkend is dat hij empirisch onderzoek en filosofisch nadenken over de meer algemene vragen van het leven combineert.

Andere boeken door Gabriël van den Brink

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe wij beter over kennis kunnen nadenken