Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom morele vragen politiek urgent worden

Een bijdrage vanuit de maatschappelijke bestuurskunde - deel 2

Specificaties
Paperback, 74 blz. | Nederlands
Boom Juridische Uitgevers | 1e druk, 2015
ISBN13: 9789462366428
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Bestuursrecht
Boom Juridische Uitgevers 1e druk, 2015 9789462366428
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

De afgelopen jaren is het vertrouwen van burgers in de politiek sterk gedaald. Aan de vele verklaringen voor deze ontwikkeling voegt Gabriël van den Brink een nieuw element toe. Hij meent dat professionele politici zich te eenzijdig op machtsuitoefening en juridische regels richten, met als gevolg dat het politieke bedrijf een morele leegte vertoont. Dat is des te ernstiger omdat de samenleving juist het omgekeerde laat zien.

Onder burgers, professionals en ondernemers neemt de morele gevoeligheid geleidelijk toe. Dat uit zich deels in initiatieven buiten de parlementaire politiek om, deels in een leegloop van het politieke midden, waarbij de belangstelling naar meer populistische partijen aan de linkerzijde of rechterzijde van het politieke spectrum gaat. Deze paradoxale situatie vloeit mede voort uit de modernisering van Nederland, een proces dat van tijd tot tijd op gespannen voet staat met de morele gevoelens die de mens van nature bezit.

Specificaties

ISBN13:9789462366428
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:74
Druk:1
Verschijningsdatum:3-12-2015
Hoofdrubriek:Bestuursrecht
ISSN:

Over Gabriël van den Brink

Gabriël van den Brink (1950) was tot 2016 hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan Tilburg University en werkt sindsdien als hoogleraar wijsbegeerte bij Centrum Ethos aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Kenmerkend is dat hij empirisch onderzoek en filosofisch nadenken over de meer algemene vragen van het leven combineert.

Andere boeken door Gabriël van den Brink

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom morele vragen politiek urgent worden