Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

De staat van Taiwan

Een volkenrechtelijke analyse

Specificaties
Paperback, 780 blz. | Nederlands
Wolf Legal Publishers | 1e druk, 2020
ISBN13: 9789462406407
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : Volkenrecht
Wolf Legal Publishers 1e druk, 2020 9789462406407
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Op 1 oktober 1949 riep Mao Zedong de Volksrepubliek China uit. Daarmee was de Chinese Burgeroorlog beslecht in het voordeel van de communisten. Chiang Kai-shek trok zich met de ‘nationalistische’ Kwomintang terug op Taiwan, dat na de Japanse capitulatie in de Tweede Wereldoorlog werd bezet door China. Zijn regime bleef zichzelf echter ‘Republiek China’ noemen, wat sinds 1912 de officiële benaming van China was. Gedurende decennia waren dit regime en de Volksrepubliek het over alles oneens behalve over het feit dat er slechts één China bestaat en dat Taiwan daarvan deel uitmaakt.

De auteur van dit boek beantwoordt de vraag wat de volkenrechtelijke status is van de huidige Republiek China, waarvan het machtsgebied bestaat uit Taiwan in ruime zin (Taiwan, Penghu, Kinmen en Matsu).

Onderzocht wordt met name of Taiwan in ruime zin inderdaad integraal behoort tot de ‘staat China’, alsmede of de huidige Republiek China (inmiddels) kan worden beschouwd als een onafhankelijke staat die dient te worden onderscheiden van de Volksrepubliek.

Daartoe wordt voorafgaandelijk de historische achtergrond van de Taiwankwestie geschetst en wordt uiteengezet hoe staten grondgebied kunnen verkrijgen alsook aan welke criteria een entiteit moet voldoen om als een staat te kunnen worden aangemerkt. In een afzonderlijk hoofdstuk wordt aandacht besteed aan het argument dat Taiwan geen onafhankelijke staat is omdat het geen staat wíl zijn.

Specificaties

ISBN13:9789462406407
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:780
Druk:1
Verschijningsdatum:4-1-2021
Jongbloed:Volkenrecht

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De staat van Taiwan