Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

De goedkeuringswet Visserijverdrag

Parlementaire geschiedenis

Specificaties
Paperback, 80 blz. | Nederlands
Uitgeverij Paris | 1e druk, 2020
ISBN13: 9789462512252
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Arbeidsrecht
Uitgeverij Paris 1e druk, 2020 9789462512252
Onderdeel van serie Visserijverdrag
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Dit boek is het eerste van twee delen waarin de parlementaire geschiedenis van het wetgevingsproces wordt behandeld van het op 14 juni 2007 door de Internationale Arbeidsconferentie te Genève aangenomen Verdrag betreffende werk in de visserijsector (Verdrag nr. 188; Trb. 2011, 152 en Trb. 2016, 113).

Op grond van artikel 91 Grondwet wordt het Koninkrijk niet aan verdragen gebonden zonder voorafgaande goedkeuring van de Staten-Generaal. Goedkeuring kan stilzwijgend worden gegeven. Ook kan er sprake zijn van uitdrukkelijke goedkeuring. Uitdrukkelijke goedkeuring wordt verleend bij wet. In het geval van het Visserijverdrag is er sprake van uitdrukkelijke goedkeuring bij wet. Deel 1 behandelt de parlementaire geschiedenis van deze goedkeuringswet. Voor de overzichtelijkheid zijn de te wijzigen en de vervallen artikelen aangegeven.

Specificaties

ISBN13:9789462512252
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:15-6-2020
Hoofdrubriek:Arbeidsrecht
ISSN:

Over J. van Drongelen

Mr. dr. J. van Drongelen: (emer.) universitair hoofddocent bij de Vakgroep sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg en (gepens.) senior wetgevingsjurist bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Andere boeken door J. van Drongelen

Over André van Rijs

Mr. A.D.M. van Rijs studeerde aan de Universiteit van Amsterdam Nederlands recht. Hij is thans senior juridisch medewerker bij de afdeling Wetgeving van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tevens is hij werkzaam als docent bij de vakgroep Sociaal Recht en Sociale Politiek van de Universiteit van Tilburg. In eerdere functies bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is hij betrokken geweest bij zowel uitvoerende als juridische en beleidsmatige aspecten van de preventieve ontslagtoets. Hij is tevens redacteur van diverse publicaties op het gebied van arbeid en sociale zekerheid.

Andere boeken door André van Rijs

Inhoudsopgave

Lijst van afkortingen
Voorwoord

1 Introductie
2 Rijkswet
3 Algemeen
4 Verdragsartikelen
5 Aanbeveling
6 Standpunt ten aanzien van bekrachtiging
7 Consultatie sociale partners

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De goedkeuringswet Visserijverdrag