Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Digitaal privaatrecht

Specificaties
E-book, 226 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Boom Juridische uitgevers | e druk, 2014
ISBN13: 9789462741713
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch :
Boom Juridische uitgevers Epub met watermerkbeveiliging e druk, 2014 9789462741713
Direct te downloaden

Samenvatting

Vóór 1992, het jaar van de inwerkingtreding van de belangrijkste delen van het huidige Burgerlijk Wetboek, kon de Nederlandse wetgever bij zijn wetgevende arbeid ten aanzien van het vermogensrecht nauwelijks rekening houden met de ontwikkelingen van het computertijdperk. Intussen valt deze technologie niet meer weg te denken. Rechtsbetrekkingen tussen burgers worden in toenemende mate vormgegeven door communicatie op afstand en door de ruime beschikbaarheid van informatie. Ook het privaatrecht komt dus op verschillende manieren met het gebruik van digitale middelen in aanraking.

Dit boek is geschreven door medewerkers van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel recht en de sectie Rechtsgeschiedenis van de Groningse juridische faculteit. Bij deze uitgave zijn de volgende vragen leidend: Zijn de vertrouwde privaatrechtelijke figuren geschikt om `nieuwe rechtsverhoudingen adequaat te beschrijven en te normeren? Biedt de digitale revolutie in privaatrechtelijk opzicht een brave new world, of is het eerder actum agere?
De bundel sluit door deze vraagstelling bewust aan bij het Groninger onderzoeksprogramma Hanteerbaar Privaatrecht, dat de behoeften van de gebruikers van het privaatrecht centraal stelt. Dat maakt deze rechtswetenschappelijke bundel ook interessant voor de juridische praktijk.

De tien bijdragen, voorafgegaan door een inleiding, zijn verzameld onder drie themas: Online/Offline, Rechtsvinding en Snelrecht en Virtuele Objecten.

Specificaties

ISBN13:9789462741713
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:226
Uitgever:Boom Juridische uitgevers
Verschijningsdatum:6-11-2014
Hoofdrubriek:Juridisch

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Digitaal privaatrecht