Beginselen van het Curaçaose Bestuursrecht
Samenvatting
Op 10 oktober 2010 verkreeg Curaçao de status van zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao werd daarmee verantwoordelijk voor zijn eigen wetgeving, onder meer op het gebied van bestuursrecht. Hoewel er geen verplichting bestaat tot uniforme bestuursrechtelijke wetgeving in de vier landen van het Koninkrijk, is deze wetgeving in veel opzichten vergelijkbaar.
In de drie Caribische landen wordt gestreefd naar een zo veel mogelijk uniform bestuursprocesrecht. Desondanks gaan de landen in de praktijk steeds meer hun eigen weg. In 2010 nam Curaçao de Landsverordening administratieve rechtspraak over van de voormalige Nederlandse Antillen en wijzigde deze verordening sindsdien twee maal. Dit boek besteedt in hoofdzaak aandacht aan het Bestuursrecht in Curaçao en aan de Curaçaose Landsverordening administratieve rechtspraak.
In deze tweede druk zijn de aanpassingen verwerkt die sinds 2012 hebben plaatsgevonden in de Landsverordening administratieve rechtspraak van Curaçao. Daarnaast is nieuwe jurisprudentie opgenomen.
Het boek is bedoeld als inleiding voor het Caribische universitaire onderwijs in de rechtenopleiding op bachelorniveau, maar ook geschikt als eerste inleiding in het Caribisch bestuursrecht voor andere universitaire opleidingen en het hoger beroepsonderwijs.
Specificaties
Inhoudsopgave
Mensen die dit boek kochten, kochten ook...
Net verschenen
Rubrieken
- aanbestedingsrecht
- aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
- accountancy
- algemeen juridisch
- arbeidsrecht
- bank- en effectenrecht
- bestuursrecht
- bouwrecht
- burgerlijk recht en procesrecht
- europees-internationaal recht
- fiscaal recht
- gezondheidsrecht
- insolventierecht
- intellectuele eigendom en ict-recht
- management
- mens en maatschappij
- milieu- en omgevingsrecht
- notarieel recht
- ondernemingsrecht
- pensioenrecht
- personen- en familierecht
- sociale zekerheidsrecht
- staatsrecht
- strafrecht en criminologie
- vastgoed- en huurrecht
- vreemdelingenrecht